header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Liveblog COVID-19: Update 15 februari

Nieuws afbeelding 15-2-2022

Update 15 februari:


Naar aanleiding van de persconferentie dinsdag 15 februari is ook HIC ontzettend blij dat we vanaf 25 februari weer gewoon kunnen hockeyen zonder regels.

- iedereen is welkom

- op HIC vervalt de 1,5 meter

- ons huis is weer open, geen zitplicht


Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Super oude foto aangezien er geen actuele fotos zijn!


Update 25 januari:


Naar aanleiding van de persconferentie dinsdag 25 januari is ook HIC zeer verheugde dat de samenleving flink weer open kan gaan en wij weer publiek mogen toelaten bij wedstrijden en trainen. 


Ook vanuit de KNHB is er al positief gereageerd met betrekking tot de officiële competities zoals midwinter en zaalcompetitie. Vanaf aankomende zaterdag gaan de competities zoals vermeld in de HIC app weer gewoon door.


Wat zijn globaal de afspraken:


- publiek is toegestaan op buiten locaties (geen Corona toegangsbewijs, geen mondkapje)

- publiek is toegestaan op binnen locaties, specifiek zaal (Corona toegangsbewijs en mondkapje verplicht)

- het clubhuis is geopend (met mondkapje) voor toilet bezoek of teambesprekingen


Wanneer de horeca op HIC weer open gaat worden de regels rondom horeca weer gecommuniceerd.
Update 14 januari:


Ook HIC heeft kennisgenomen van de persconferentie van vandaag. We zien veel positieve punten voor met name senioren leden die weer de mogelijkheid krijgen om te hockeyen. Hoe dit er uit komt te zien laten wij jullie de komende dagen weten na overleg met de KNHB.


Update 18 december:


Naar aanleiding van de persconferentie zaterdag 18 december laten wij jullie weten dat de zaalcompetitie en bijbehorende trainingen helaas per direct moeten worden gestaakt. Deze maatregelen gelden tot en met 14 januari.


De komende dagen onderzoekt HIC welke mogelijkheden er zijn om buiten te hockeyen. Hierover wordt apart gecommuniceerd. 


Update 27 november:


Naar aanleiding van de persconferentie vrijdag 26 november brengen wij jullie graag op de hoogte over de aangepaste COVID maatregelen op onze club (clubhuis en terrein). 


De volgende maatregelen gaan zondag 28 november om 05.00 in;

 • Wedstrijden en/of trainingen (zowel zaal als veld) die na 17.00 uur eindigen komen te vervallen. Wij proberen deze te verzetten binnen de mogelijkheden
 • Horeca op zaterdag blijft ongewijzigd; alleen afhaalfunctie, mondkapje is verplicht
 • Horeca op zondag blijft ongewijzigd; wij scannen een Corona toegangsbewijs bij het betreden van het clubhuis. Nieuw is dat naast het Corona toegangsbewijs ook hier de 1,5 meter afstand verplicht is, mondkapje is verplicht
 • De gehele week is het complex (clubhuis en terrein) om 17u gesloten
 • Maandag tm vrijdag is de horeca gesloten.

 

Wij zijn blij dat de zaalcompetitie door kan gaan. De gewijzigde eindtijd brengt wel flink wat uitdagingen met zich mee. Op de achtergrond zijn wij hier druk mee bezig. Wij communiceren hierover zodra we meer weten.Update 26 november:


Ook HIC heeft kennisgenomen van de persconferentie van vandaag. HIC gaat samen met de KNHB in gesprek om te kijken wat dit voor consequenties heeft voor de trainingen en zaalcompetitie


Update 13 november:


De onderstaande regels zijn per direct van toepassing:

 

-       Alleen sporters, leden in functies (coaches, begeleiders, scheidsrechter of andere actieve rol) en rijders van bezoekende clubs mogen het HIC complex betreden. Dit geldt zowel voor wedstrijden als voor trainingen.

-       De horeca op HIC is alleen in het weekend open

o   Zaterdag: alleen afhaalfunctie

o   Zondag: regulier voor sporters inclusief scannen van een Corona toegangsbewijs

 

Voor fans, vrienden en ouders gaat HIC de komende weken weer livestreams faciliteren van de wedstrijden op veld 1 via https://www.twitch.tv/hockeyvereniginghic

 

Voor morgen 14 november staan de wedstrijden van HIC D1 en HIC H1 op de planning:

 

12:45 – HIC D1 - Groningen D1

14:45 – HIC H1 – HBS H1

 

Wil je ook gebruik maken van ons Twitch kanaal voor jouw wedstrijd? Neem dan op met [email protected].


Update 12 november:


Ook HIC heeft kennisgenomen van de persconferentie van vandaag en komt uiterlijk zaterdag 13 november terug op wat dit kan betekenen voor HIC leden en bezoekers. 


Update 5 november:


Naar aanleiding van de verscherping op de regels en overleg met de KNHB heeft HIC besloten dat vanaf 6 november iedereen die 18 jaar en ouder is een geldige corona pas moet overhandigen bij het betreden van ons clubhuis. Dit is ook bij wc-bezoek of kleedkamer gebruik.

 

Om dit in goede banen te leiden zal de entree van het clubhuis bij de voordeur zijn (de grote rode deur bij de binnentrap/invalide lift) waar je corona pas wordt gescand. De controle zal dagelijks worden uitgevoerd. De overige entrees zullen niet toegankelijk zijn.


Update 14 september:


Ook HIC is blij dat er een aantal vervellende regels overboord worden gedaan. Ook kijken wij met veel nieuwsgierigheid hoe het coronabewijs en hockey met elkaar gaan samenwerken. Wanneer wij meer weten zullen wij al onze leden en bezoekers tijdig inlichten.Update 9 september:


Nu het merendeel van onze samenleving is gevaccineerd kunnen we langzaam terugstappen van alle maatregelen. Dit bekent natuurlijk niet dat er geen regels zijn. Samen met NOC/NSF blijven de volgende regels van kracht:


- Clubhuis - gebruik van kleedkamers en douches mag weer

- Publiek - Voor het toelaten van publiek gelden op dit moment de regels van placering (vaste zitplaats en 1,5 meter afstand).Voor HIC is dit buiten niet mogelijk waardoor de 1,5 meter afstand regel is daarom nog steeds van toepassing

- Clubhuis - HIC heeft een fantastisch terras en heeft speciaal voor deze periode flink wat nieuwe picknick tafels aangeschaft. De bovenbar zal de komende tijd gesloten blijven, de buitenbar is wel open. Dit is alleen als het weer het toelaat natuurlijk.


- Voor alle bezoekers (dus ook leden, trainers, etc) gelden de verplichtingen van registratie en gezondheidscheck middels de QR bij het buiten terras en in het clubhuis. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen mensen die wel of niet gevaccineerd zijn: iedereen is in welkom mits men geen klachten heeft.Update 23 februari:


Ook HIC heeft kennisgenomen van de persconferentie van vandaag en zijn uitermate content dat onze jong senioren (tot 27 jaar) weer snel van start kunnen gaan. Hoe dit er uit gaat zien komt onze TCS zo snel mogelijk op terug, we hebben namelijk ook rekening mee te houden dat er nog steeds een avondklok is.


De activiteiten voor jeugd tot 18 jaar blijven gewoon staan zoals gepland.


Update 14 december:


Ook HIC heeft kennisgenomen van het torentjes bericht van onze Premier. HIC komt zo snel mogelijk met meer informatie rondom trainingen van Senioren. Voorlopend op officiële richtlijnen van de NOCNSF zijn alle trainingen (tophockey, senioren en trim) afgelast. De activiteiten voor jeugd tot 18 jaar blijven gewoon staan zoals gepland.


Update 13 oktober

Ook HIC heeft vandaag kennisgenomen van de nieuwe COVID maatregelen die de regering vanaf morgen gaan instellen.

- Geen groep sporten voor 18 plussers
- Geen wedstrijden voor jeugd
- Wel trainen voor jeugd
- Wel onderlinge wedstrijden

De komende dagen gaat HIC al haar leden informeren welke verdere consequenties dit heeft op hockey en HIC.


Update 6 oktober

De KNHB heeft een update geplaatst op haar website over het zaalseizoen. Kort: deze gaat door. Desalniettemin gaat ons bestuur wel deze week in overleg of dit wel in het belang is voor onze leden en het gebied waarin wij wonen en sporten. Volgende week neemt HIC dan ook een beslissing over de zaalcompetitie.Update 4 oktober


In deze update aandacht voor de nieuwe maatregelen specifiek voor bezoekende clubs, senioren, jeugd en staff+arbitrage 


Regels voor bezoekende clubs


Bezoekende clubs zijn meer dan welkom op HIC, helaas is ons horeca en clubhuis gesloten en zijn de kleedkamers dicht. Verder zijn de volgende regels van toepassing.

 

 • Bij rijdiensten zijn chauffeurs welkom op ons terrein, maak er alleen geen familie uitje van en kom met zo min mogelijk chauffeurs
 • 13 jaar of ouder dient iedereen zich te registreren
 • Na de wedstrijd niet blijven hangen
 • Eten en eigen alcoholische drank is niet toegestaan op ons terrein
 • Voor Tophockey clubs zijn er afwijkende regels, zie kopje "Tophockey"
 • Let op: er wordt gesurveilleerd


Jeugd HIC


Maatregelen bij de training: 

 

 • Registratie blijft bij 13 jaar of ouder
 • Er mag geen publiek/toeschouwers aanwezig zijn bij trainingen  
 • Kinderen komen bij voorkeur op de fiets. Kinderen die met de auto worden gebracht, kunnen worden gebracht tot de fietsenstalling. 
 • Voor de E/F trainingen geldt de volgende uitzondering: 
 • Eén begeleider per team. Hij/zij brengt de kinderen van de fietsenstalling naar de training en na afloop weer naar de fietsenstalling. Het team moet zelf de begeleider aanwijzen. 
 • Eén ouder mag aanwezig zijn als begeleider bij de keeperstraining. Zodra deze training is afgelopen moet hij/zij HIC verlaten. 


Maatregelen bij thuiswedstrijden: 

 • Registratie blijft bij 13 jaar of ouder
 • Geen teambesprekingen in de club
 • Er wordt niet gedoucht 
 • Er mag geen publiek/toeschouwers aanwezig zijn bij de wedstrijden. Ouders mogen dus niet naar hun kind(eren) komen kijken. 
 • Kinderen komen bij voorkeur op de fiets. Kinderen die met de auto worden gebracht, kunnen worden gebracht tot de fietsenstalling. 
 • Teambegeleiding. Per team mogen er twee personen aanwezig zijn voor teambegeleiding en coaching en twee scheidsrechters (A/B/C/D) of 1 spelbegeleider (E/F). Het team bepaalt zelf wie dat zijn.  


Maatregelen bij uitwedstrijden 

 

 • Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen aanwezig zijn bij de wedstrijd. 
 • Let op: deze regel kan bij club verschillen. Er zijn clubs die alleen de coach en teambegeleider toelaten. Check van tevoren de website van de club waar je op bezoek gaat zodat je op de hoogte ben van hun regels. 


Senioren HIC


Maatregelen bij thuiswedstrijden: 


 

 • Bij aankomst op de club registreer je je, zowel voor trainingen als voor wedstrijden.
 • Je komt omgekleed naar de club, en gaat na het hockeyen direct naar huis. De kleedkamers zijn alleen toegankelijk voor het pakken van materiaal.
 • Voor nu gaan we door met de corona-diensten. Over 2 weken zullen wij evalueren of dit nog nodig is, maar om de registratie te garanderen blijven wij jullie vragen om 2 teamgenoten te leveren als je ingedeeld bent. Dit was voorheen 3, maar er hoeven geen rondes over het terrein meer gelopen te worden om publiek aan de afstand te herinneren (immers, er is geen publiek meer...).
 • Heb je Corona-gerelateerde klachten? Wacht je op een testuitslag? Of heeft een huisgenoot Corona-gerelateerde klachten (en wacht hij/zij eventueel op een testuitslag)? Wees verantwoordelijk en kom vooral niet hockeyen! Veiligheid en gezondheid gaat op dit moment boven alles. 
 • We weten dat het als team heel vervelend kan zijn om (last-minute) met afmeldingen geconfronteerd te worden, maar ga niet op eigen houtje wedstrijden afzeggen. Pas als er ten minste 6 afmeldingen zijn door Corona kan (na overleg met de TCS) besloten worden de KNHB te informeren en de wedstrijd uit te stellen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan de KNHB jouw team alsnog een boete opleggen.

 

Maatregelen bij uitwedstrijden 

 

 • Bij rijdiensten graag een mondkapje op voor je eigen veiligheid
 • Let op: deze regel kan bij club verschillen.Check van tevoren de website van de club waar je op bezoek gaat zodat je op de hoogte ben van hun regels. 

Tophockey HIC

Maatregelen bij wedstrijddagen

1.22 spelers + 4 begeleiding + 1 bestuurslid mogen aanwezig zijn tijdens de wedstrijd. Dit betekent dat dames en herenteams niet naar elkaars wedstrijden mogen kijken! 

2.Altijd 1,5 meter afstand bewaren buiten het veld

3.Iedereen komt omgekleed naar de club

4.Binnen wordt er een mondkapje gedragen (we gaan er vanuit dat iedereen een mondkapje mee heeft genomen, in voorkomende gevallen faciliteren wij)

5.Ten aanzien van de voorbereiding is het niet toegestaan dat mannen en dames teams gelijktijdig in het clubhuis zijn (max 30 mensen !). Uitgangspunt is om zo laat mogelijk te verzamelen op het complex om onduidelijke situatie te voorkomen. Voorts komen HIC-ers en tegenstanders omgekleed naar het Escapade complex. Na de wedstrijd is er een mogelijkheid om te douchen (zie verder punt 8). Let op: tijdens het douchen zijn ieder geval geen mensen van de begeleiding in het gebouw. Het volgende tijdschema is van kracht ;

11.45 uur - Verzamelen Dames HIC , spullen in kleedkamer zetten (tegenstander welkom om 12.00 uur)

11.50 uur - bespreking in de Oranjezaal (eventueel andere locatie buiten complex maar dan eerder). Tegenstander heeft dit al buiten complex gedaan  

12.15 uur - warming up dames

12.45 uur - start wedstrijd dames

13.20 uur - Rustbespreking HIC Oranjezaal / tegenstander partytenten bij bar buiten

13.45 uur - verzamelen Heren HIC, spullen in kleedkamer zetten (tegenstander welkom om 14:00)

13.50 uur - bespreking Oranjezaal Heren  (tegenstander heeft dit elders buiten het complex al gedaan) 

14.15 uur - start warming up heren, direct na wedstrijd dames

14.15 – 14.45 uur douchen dames HIC / tegenstanders uitgaande van 1.5 meter en de mogelijkheid voor ieder team om twee plaatsen te douchen. Uitgangspunt is daarbij dat er per team twee groepen worden gemaakt ( ieder max 8/9 spelers ) waardoor er gem. genomen niet meer dan 20 mensen in het clubhuis zijn. Daarna iedereen meteen vetrekken.  

14.45 uur start wedstrijd heren en na afloop zelfde douche - procedure als bij de dames.     

6.Thuisspelende team maakt gebruik van Oranjezaal voor voorbespreking en rustbespreking. Tegenstander kan alleen in het uiterste geval bij zeer slecht weer, verdeeld over de toegewezen kleedkamers rustbespreking hebben. In basis wordt gebruik gemaakt van partytenten bij buiten bar.

7.Na de wedstrijd moeten staf en spelers die niet gespeeld hebben direct naar huis. De 17 selectiespelers kunnen douchen. Hiervoor zal er gebruik gemaakt worden van alle kleedkamers die HIC heeft. Het thuisspelende team heeft de eigen kleedkamer tot beschikking + 1 grote kleedkamer. Tegenstander heeft 2 kleine + 1 grote kleedkamer tot de beschikking. Door het verdelen van de 17 spelers over deze kleedkamers kan de 1,5 meter afstand gegarandeerd worden. Na gebruik zal de kleedkamer schoongemaakt worden.

8.Clubhuis is verder dicht, horeca is gesloten. Niet eten/drinken op complex HIC (er kan evt nog gekeken worden of HIC lunchpakketten maakt die elders zijn samengesteld , wel buiten complex / in auto nuttigen)

9.Er is 1 iemand van de commissie tophockey aanwezig van begin tot eind voor supervisie zodat alle regels juist worden nageleefd. Commissie tophockey is daarmee ook eind  verantwoordelijk voor alles wat er gebeurd, een en ander in overleg met managers van HIC dames/heren.Trainers, Coaches, Managers en Arbitrage 


Algemeen: 

 • Je moet je nog steeds registreren
 • Clubhuis is dicht, er is geen horeca
 • Hou altijd 1,5 meter van alle spelers en ouders
 • Speel- en trainingsschema’s blijven zoals gepland
 • Geen publiek bij de trainingen en wedstrijden
 • WC’s beneden zijn open, boven zijn deze dicht
 • EHBO, AED, Blessure ijs is wel beschikbaar in het clubhuis

Maatregelen tijdens de training: 
 • Het clubhuis is alleen open voor het ophalen van trainingsmaterialen
 • Er zijn GEEN (team)besprekingen/video analyses in het clubhuis
 • Begeleiders brengen de kinderen per team naar het juiste veld
 • Kinderen die keeperstraining hebben mogen geholpen worden door een ouder die de keeperstas uit de kluis haalt en bij het aan/uittrekken van de keepersgear.

Maatregelen tijdens wedstrijden: 
 • Coach, begeleiding en overige stafleden zijn toegestaan (voor jeugd is dit maximaal 2 per wedstrijd)
 • Na of voorbespreking niet in het clubhuis
 • Blijf niet onnodig hangen na de wedstrijd
 • Bij uitwedstrijden graag de regels van de desbetreffende club in acht nemen (vaak via club www).


Mocht je vragen of opmerkingen hebben, laat het dan weten op [email protected]Update 28 september

 

Naar aanleiding van de persconferentie waarin de nieuwe landelijke maatregelen zijn gedeeld, informeren wij jullie over de directe impact voor HIC.

 

De energie en tijd die wij met zijn allen de afgelopen periode gestopt hebben in het veilig houden en maken van sporten op HIC is natuurlijk niet voor niks geweest. Landelijke COVID-cijfers tonen echter aan dat er strengere maatregels genomen moeten worden.

 

Concreet:

1.     Clubhuis en horeca zijn gesloten, geen lunches en diners voor teams, geen eigen borrels – WC’s beneden en materialen zijn wel toegankelijk.

2.     Wedstrijden en trainingen voor leden gaan gewoon door zoals gepland

3.     Er is geen publiek bij trainingen en wedstrijden

4.     Verzoek aan jeugd om per fiets naar HIC te komen

5.     Het halen en brengen van jeugdleden is bij de fietsenstaling. Let op! Graag eerste parkeren, dan kinderen brengen. Ervaring leert dat er een opstopping komt bij de stalling

 

Dit zijn voor HIC nu de belangrijkste maatregelen vanuit de persconferentie. De komende dagen gaat HIC samen met de gemeente en KNHB in overleg voor de concrete invulling. Uiteraard informeren wij jullie zodra er meer bekend is.Update 22 augustusVanaf 22 augustus is het voor iedereen die 13 jaar en ouder is verplicht om zich te registeren als aanwezig bij HIC (complex en clubhuis). Dit kan bij de registratie QR code achter de fietsenstalling. Ook worden een aantal gezondheidsvragen gesteld. Registratie is verplicht bij het voeren van horeca en daarnaast handig voor contactonderzoek door de GGD. De data die wij verzamelen bewaren wij maximaal 14 dagen, waarna ze worden verwijderd. De privacy officer van HIC heeft als enige toegang tot de data. Belangrijk is dat je je alleen kunt registreren wanneer je alle gezondheidsvragen met NEE kunt beantwoorden. 


Stel dat je nu geen smartphone hebt of het lukt niet, registreren kan ook vooraf via deze link https://forms.gle/y8RabYCbj6mi4EG59


Update 19 augustus


Deze week komt de KNHB met aangepaste protocollen, zo ook wat te doen bij besmetting in je team. 

 • Besmette spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan wedstrijden, trainingen of andere clubactiviteiten.
 • Bij een besmetting binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Over het algemeen verblijven hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en zal de GGD teamgenoten zien als "overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!
 • In beginsel worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team een of meerdere personen positief getest hebben op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld. Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, schakel dan tijdig met de competitieleiding over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.
Voor vragen op antwoorden heeft HIC een FAQ gemaakt te vinden in de update van 13 augustus.

Update 13 augustus


Ook dit seizoen zal COVID een onderdeel zijn van het hockey. Om onze leden en bezoekers te attenderen hebben wij de belangrijkste regels geformuleerd. De regels zijn gebaseerd op NOC/NSF-protocollen, deze worden ook door KNHB gebruikt. Dit live blog wordt veelvuldig actueel gehouden.


Komende week starten de meeste teams weer en ondertussen zijn er al veel vragen. De komende periode hanteert HIC de volgende vuistregels:


Wat blijft:

Heb je klachten: blijf dan thuis en laat je zo snel mogelijk testen. Was vaak je handen.

 

Op HIC zijn de volgende belangrijkste regels van toepassing:

1.     Ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand van anderen, dit is zowel binnen als buiten.

2.     Bij positief testen is er een meldingsplicht bij teammanager en twee weken thuis quarantaine verplicht, bij een contact langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter is een test wenselijk.

3.     Iedereen boven de 12 jaar en kom je uit een Oranje/Rood gebied dan is twee weken thuis quarantaine verplicht

4.     Teambesprekingen mogen niet in het clubhuis maar buiten op het gras of rond het clubhuis. Er zijn afwijkende afspraken voor Heren 1 en Dames 1. 

5.     Bij vervoer van spelers uit meerdere huishoudens van en naar een sportcomplex is mondkapje verplicht;

6.     Bij strafcorners persoonlijke maskers of desinfect achter het goal

7.     Voor HIC leden is douchen niet toegestaan op de club. Bezoekende teams raden we douchen op HIC ivm gebrekkige ventilatie en 1,5 meter regel afDit zijn niet alle regels, alle regels zijn gebaseerd op NOCNSF regels: https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf-protocol-verantwoord-sporten-v12.pdf


Voor de meest gestelde vragen heeft HIC een FAQ gemaakt:


1.             Ik heb een vraag over het clubbeleid rondom COVID-19. Waar kan ik dan het beste terecht?

a.             HIC heeft begin dit jaar een COVID taskforce opgezet waarin alle belanghebbende van de club bij betrokken zijn. Deze taskforce is te bereiken via [email protected]

b.             Ook zullen er tijdens het weekend Corona verantwoordelijken op de club aanwezig zijn, deze zijn te herkennen aan hun gele hesje.

2.             Wanneer mag ik niet naar HIC (als speler of toeschouwer)

a.             Als je positief getest bent – tevens meld je dit direct bij teambegeleider/manager

b.             Als je klachten hebt die op Corona kunnen wijzen

c.              Als je korter dan 14 dagen geleden in een oranje/rood gebied bent geweest

d.             Als je getest bent maar de uitslag nog niet weet

e.             Als je de afgelopen 14 dagen langer dan 15 minuten in contact bent geweest met iemand die Corona positief is getest

3.             Mogen fans, vrienden en ouders alweer op het terrein aanwezig zijn?

a.             Ja, supporters staan langs de lijn (niet op het balkon ivm uitgifte consumpties en wedstrijdtafel) en houden 1,5 meter afstand en beperken het stemvolume.

b.             Bij drukke events mogen er maximaal 250 personen op ons terrein, dit wordt bij de ingang van HIC gecontroleerd. Dit is met name voor tophockey wedstrijden en events

4.             Kan ik naar de WC op HIC

a.             De WC’s zijn open op HIC, echter liever dat je vooraf thuis naar het toilet gaat

5.             Is het clubhuis open

a.             De buitenbar is open en er is uitgifte van consumpties op het balkon aan de Veld 1 kant. Wachtrij trap/balkon langs het clubhuis, weglopen langs de linkerkant van de trap. De WC’s zijn open, echter beperk het gebruik. Kleedkamers en douches zijn voor bezoekers geopend, maar geen teambesprekingen.

b.             Voor HIC leden geldt; kom omgekleed naar HIC, en graag thuis douchen en niet op HIC.

c.              Als het slecht weer is geldt dat 75-100 mensen binnen mogen ZITTEN met 1,5 meter tussenruimte dus de capaciteit is beperkt. Als het binnen te druk is, wordt er met een deurbeleid gewerkt.

6.             Kan ik eten en drinken kopen op HIC

a.             Ja, het horeca assortiment is aangepast aan de Corona situatie en de uitgifte gaat zoveel mogelijk via de buitenbar/balkon veld 1

b.             Teamlunches (20 per team) bestel je uiterlijk de woensdag voor het weekend. Lunches worden voorverpakt want een lunchbuffet is niet toegestaan.

c.              Avondeten op HIC kan nog steeds. Informatie bij  Gijs via [email protected]

7.             Waar vind ik de wedstrijdtafel nu het clubhuis zoveel mogelijk dicht is ?

a.             Op het balkon Veld 1 zijde. Afhankelijk van het weer bij de 2e of om het hoekje bij de 3e schuifdeur. De wedstrijd tafel is duidelijk herkbaar. Laat alleen de teambegeleider/aanvoerder langsgaan als er een vraag is.

b.             Het wedstrijdschema hangt ook op het bord aan het clubhuis veld 1 zijde, begane grond rechts.

8.             Ik ben op vakantie geweest in een oranje/rood gebied, mag ik dan hockeyen?

a.             Nee, thuis quarantaine is dan verplicht voor 14 dagen. Je komt dan dus niet naar HIC. Zie ook FAQ "wanneer mag ik niet naar HIC”.

9.             Ik heb rijdienst voor mijn teamleden/kind komend weekend, mag ik teamgenoten meenemen?

a.             Ja dat mag, echter een mondkapje is verplicht met inzittende uit meerdere huishoudens. Er wordt hierop gecontroleerd en de boete is hoog! Daarnaast is het belangrijk voor je eigen en andermans gezondheid

10.          Ik wil graag mijn teambespreking houden in de club, mag dat?

a.             Nee, dit mag niet. Teambesprekingen moeten buiten worden gehouden. Voor Dames 1 en Heren 1 zijn er aparte afspraken.

11.          Ik ben trainer bij HIC, waar moet ik rekening mee houden?

a.             Trainers tot en met 18 jaar mogen binnen 1,5 meter met jeugd tot en met 18 jaar trainen.

b.             Trainers tot en met 18 jaar moeten 1,5 meter afstand houden als zij/hij 18 plussers traint

c.              Trainers ouder dan 18 jaar moeten altijd 1,5 meter afstand houden voor alle doelgroepen

12.          Mijn jeugdteam wil in het clubhuis limonade drinken, mag dit?

a.             Als het weer het enigszins toelaat dan drink je limonade buiten en blijft het clubhuis dicht. Als het slecht weer is, dan maken we de horeca ruimte binnen zo groot mogelijk. Iedereen moet zitten, dus de capaciteit is beperkt. Als het binnen te druk wordt er met een deurbeleid gewerkt.

13.          Ik ben of éen van mijn teamleden is positief getest, wat nu?

a.             Meld de positieve test uitslag direct bij je belegeider/manager

b.             De Corona positieve persoon komt niet meer op HIC en moet de GGD quarantaine en ander regels van het RIVM volgen. Zie ook FAQ "wanneer mag ik niet naar HIC”.

c.              De KNHB is bezig met een protocol voor positieve geteste personen binnen een team, dit protocol wordt opgenomen door HIC en zal zo snel mogelijk worden gedeeld. De verwachting is dat de KNHB in week van 17 augustus het protocol deelt.

14.          Vooraf aan de wedstrijd hebben wij altijd shake-hands, hoe waren de afspraken ook alweer?

a.             Wij adviseren geen shake-hands maar een alternatief zoals "sticks”

15.          Wij hebben wisselende keepers, hoe gaan we om met het keeperspak?

a.             Wij adviseren, zeker als je binnen 72 uur de spullen weer gaat gebruiken, de helm en handschoenen van een keeper na elke wedstrijd te desinfecteren. Dit is belangrijk. Als team kan je een desinfecterend middel (te kopen bij de meeste drogisterijen) gezamenlijk kopen en bewaren in de keepers tas.

16.          Mogen wij alweer strafcorners nemen?

a.             Ja, strafcorners zijn weer toegestaan

b.             Wij adviseren een eigen maskers of een desinfecterende middel achter het goal om het masker te desinfecteren bij elke strafcorner

17.          Kan ik douchen op HIC?

a.             Voor HIC leden geldt dat zij thuis moeten douchen en omgekleed naar HIC komen

b.             Voor bezoekende clubs kunnen wij het niet verbieden, maar adviseren wij dit wel met klem aangezien de douches niet goed worden geventileerd en de 1,5 meter regel niet houdbaar is

18.          Wij hebben een wedstrijd op HIC, hoe laat mogen wij aanwezig zijn

a.       Voor HIC leden en niet HIC leden geldt dat zij op de normale tijd mogen verzamelen

b.    Na de wedstrijd is het toegestaan om een korte teambespreking  te hebben, echter blijf niet onnodig lang hangen

 

c.    Ivm crowdmanagement vragen wij niet al te veel publiek mee te nemen naar HIC, ook bij publiek is de 1,5 meter regel verplichtUpdate 29 juni


Nog een paar dagen en de zeer verdiende vakantie gaat echt beginnen! Dit is voorlopig de laatste toevoeging van ons liveblog tot na de zomer vakantie. 


Korte recap:

- er mag weer gehockeyd worden!

- clubhuis douches en toilets mogen weer gebruikt worden

- vanaf 1 juli mag er ook weer wedstrijden worden gespeeld

- vanaf 1 juli mag de horeca ook weer open


Na de zomer vakantie, maar voor de start van de competitie zal HIC een speciale COVID-19 protocol rond sturen met daarin de regels hoe deze dan gelden. Hoe om te gaan met publiek, wat moeten we doen als we uitspelen en rijschema's en wat zijn de regels ook alweer.


Voor nu, alvast een fijne vakantie!Update 24 juni


Woensdagavond 24 juni vond wederom een persconferentie plaats over de maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Er was veel goed nieuws, ook voor de leden van HIC!


Belangrijke punten die we alvast op hoofdlijnen kunnen delen:


Per 1 juli geldt het volgende (naast de algemene afstandsregel van 1,5 meter, het handen wassen, het vermijden van drukte en thuisblijven als je je niet goed voelt):


 

 1. senioren hoeven geen onderlinge afstand meer te houden tijdens het hockeyen;
 2. per 24 juni haalt de KNHB de beperking van het aantal senioren op het veld tijdens de training ook weg, echter de 1,5 meter afstand tijdens de training dient tot en met 30 juni aangehouden te worden.
 3. (oefen)wedstrijden zijn weer toegestaan voor alle leeftijden;
 4. jeugd tot en met 18 jaar hoeft geen afstand meer te houden tot elkaar, ook niet buiten het veld;
 5. voor iedereen boven de 18 geldt: 1,5 meter afstand houden buiten het veld, waaronder dus ook in de kleedkamers en in de clubhuizen;
 6. clubhuizen en horeca kunnen weer geopend worden, maar ook hier geldt in elk geval 1,5 meter afstand houden.

Deze punten brengen veel goed nieuws, ook voor onze TCS en Jeugd events commissie. De komende weken gaan wij kijken welke seizoenstart toernooien en events (vergunning vrij) kunnen opstarten, hou de HIC app en site dus goed in de gaten

 
Update 28 mei


Jeugd tot en met 18 jaar mag per 1 juni trainen zonder 1,5 meter afstand

Op 28 mei heeft het ministerie van VWS bekend gemaakt per 1 juni ook een versoepeling door te voeren voor de groep 13 tot en met 18 jaar.


Voor deze groep geldt dat zij vanaf 1 juni niet langer de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden tijdens de trainingen. Voor jeugd tot en met 18 jaar gelden per 1 juni daarom de regels zoals die ook gelden bij de groep tot en met 12 jaar.


De KNHB vindt het belangrijk daarbij aan te geven dat het nog altijd niet toegestaan is wedstrijden of interne toernooien te organiseren. Wel kunnen de twee leeftijdscategorieën (t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar) nu tegelijkertijd of zelfs door elkaar heen op een veld trainen.


Deze versoepeling biedt HIC ook ruimte meer mensen op een veld toe te staan tijdens trainingen. Om het voor iedereen tot en met 18 jaar mogelijk te maken dat er onderling (binnen de vereniging) als onderdeel van de trainingen tegen elkaar gespeeld kan worden of bijvoorbeeld clinics plaats kunnen vinden, past de KNHB per 1 juni de toegestane aantallen per veld aan.Update 13 mei


Nav de versoepelingen is onze TCS druk bezig geweest met het opzetten van trainingen voor senioren. Als het goed is hebben / krijgen jullie binnenkort hier meer bericht over. Heb je nog vragen hieromtrent, neem dan contact op met [email protected].Update 6 mei


Het kabinet heeft op dinsdagavond 6 mei de corona maatregelen binnen de sport per 11 mei versoepeld. Dat betekent dat ook hockeyers met een leeftijd van 18+ per 11 mei weer kunnen gaan trainen, onder voorbehoud van een goedgekeurd protocol. Want ook deze trainingen zijn alleen maar mogelijk wanneer iedereen zich aan bepaalde afspraken houdt. NOC*NSF, de KNHB en andere sportbonden werken daarom aan een algemeen sportprotocol net zoals dat eerder is opgesteld voor kinderen tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar en waarvan HIC gebruik van maakt. 


Voor Hockey werkt HIC met een hockeyspecifiek protocol, ook voor senioren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: trainen met beperkt aantal personen en begeleiders op het veld, te allen tijde 1,5 meter afstand houden, geen wedstrijden en toernooien en regels met betrekking tot gebruik van materialen.


De KNHB hoopt een protocol voor de leeftijdscategorie 18+ en een algemeen geldend sportprotocol vrijdag aan het einde van de dag te kunnen delen. Op die manier zorgen we er gezamenlijk dat de verdere openstelling op een veilige manier mogelijk is.


Daarnaast werd ook bekend dat competities wellicht weer kunnen starten per 1 september, maar dan zonder publiek. Ook hierover hopen we zo snel mogelijk meer informatie te kunnen geven.


Op basis van deze informatie gaat HIC zich de komende dagen ook beraden hoe wij op een verantwoorde manier en in samenspraak met de gemeente ons complex weer op te stellen voor senioren leden, echter altijd op basis van KNHB richtlijnen.
Update 1 mei


Update trainingsschema


De KNHB heeft de richtlijnen voor de jeugd aangepast, HIC volgt deze richtlijnen en heeft daarom het trainingsschema aangepast. Grootste verandering is het maximaal aantal jeugd spelers van 13 tm 18 jaar per veld, dit is nu maximaal 18 + 2 begeleiders.


Het nieuwe trainingsschema is ook oproepbaar via de HIC App.

 Update 27 april:


COVID-19 protocol Jeugd


Vanaf maandag 4 mei mag de jeugd bij HIC weer gaan hockeyen. Wel zijn hier strikte voorwaarden en regels aan verbonden. Graag jullie aandacht hiervoor:


Richtlijnen ABC Jeugd: 

Richtlijnen DEF Jeugd: 


Het trainingsschema is ook aangepast en oproepbaar via de app.


Met de aangepaste maatregelen hebben wij er alles aan gedaan de gezondheid en spelvreugde voor onze jeugd leden te waarborgen. Wij vragen jullie om de documenten goed door te lezen (en voor de DEF kinderen: met je kind te bespreken) en de richtlijnen te respecteren. De gemeente zal controleren of wij ons aan de regels houden.


De jeugdcommissie is ook nog op zoek naar Corona Verantwoordelijke, dit houdt in dat je 1x per week voor 2 uur op de club bent om de regels te handhaven. Heb je interesse om je club te helpen? Neem dan contact op met [email protected]


Wanneer jullie vragen hebben naar aanleiding van deze mail verwijzen wij jullie door naar jullie categoriecoördinatorUpdate 27 april:


Sinds de persconferentie van 21 april weten we dat het voor jeugd in de basisschoolleeftijd (t/m 12, D-jeugd) en jeugd van 13 tot en met 18 jaar (C- tot en met A-jeugd) per 29 april weer mogelijk is te starten met sporten. Daarbij geldt voor de groep 13 t/m 18 jaar dat daarbij de anderhalvemeter afstand in acht moet worden genomen. 


De technische jeugd commissie is druk in de weer om hier gevolg aan te geven. uitleg vind je in dit artikel: https://hichockey.nl/site/default.asp?Option=51&Nieuws=1361Update 21 april (2):


De KNHB heeft dinsdagavond 21 april de volgende adviezen uit gegeven. 

LET OP! HIC Jeugd bestuur en Technische Jeugd Commissie gaat de komende dagen met elkaar in gesprek hoe deze adviezen kunnen worden toegepast op HIC. Wij komen hier einde deze week op terug. HIC blijft tot 28 april gewoon gesloten.


De maatregelen zoals die zijn afgekondigd bieden de jeugd tot en met de D en de C tot en met de A-jeugd vanaf 28 april weer enige ruimte te trainen. Daar is de KNHB vanzelfsprekend blij mee! Een substantieel aantal hockeyers (155.000 jeugdleden) kan daardoor weer gaan bewegen op de verenigingen. Tegelijkertijd zijn verplaatsingen van teveel mensen nog altijd niet gewenst en zijn alle andere maatregelen niet aangepast tot 20 mei. Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond heeft het bondsbestuur van de KNHB daarom besloten alle competities van het seizoen 2019-2020 te beëindigen. Dit betreft dus ook alle jeugdcompetities.


Dit besluit heeft het bondsbestuur van de KNHB genomen om ook de komende periode te blijven aansluiten op de overheidsmaatregelen, het RIVM en NOC*NSF om er zo gezamenlijk voor te zorgen dat we de verspreiding van het coronavirus voorkomen en dat de mensen die zorg nodig hebben die zorg ook kunnen ontvangen. Dat blijft ook het vertrekpunt voor alles wat de KNHB de komende periode doet, van de F-jeugd tot de nationale teams. We rekenen daarbij net als de afgelopen periode op het begrip van alle hockeyers en verenigingen. Tegelijkertijd hopen we dat ook de seniorenhockeyers en speciale doelgroepen (ParaHockey en Fithockey) weer mogelijkheden gaan krijgen voorzichtig en met beleid alsnog met veel plezier op de verenigingen terecht kunnen.


Consequenties voor competities volgend seizoen

Nu de competities voor dit lopende seizoen zijn beëindigd, heeft de KNHB ook vastgesteld wat dit betekent voor de competities van het eerstvolgende seizoen. De seniorenindelingen komen normaal gesproken tot stand op basis van promotie en degradatieregelingen naar aanleiding van de in het voorgaande seizoen gespeelde competitie. Nu de huidige competities niet worden uitgespeeld, heeft het bondsbestuur van KNHB de volgende beslissingen genomen:


 • De competities worden als niet afgerond beschouwd. Er worden geen kampioenen uitgeroepen én geen promoties of degradaties doorgevoerd;
 • Het volgende seizoen wordt gestart met de klasseindelingen bij de senioren zoals seizoen 2019-2020 is gestart. Deze beslissing geldt voor alle seniorenteams, zowel de standaardteams – waaronder de Hoofdklasse Heren en de Livera Hoofdklasse Dames – als alle andere teams. (Met uitzondering van een aantal competities waarbij gedurende het seizoen 2019-2020 al een volledige competitie was afgerond);
 • Bij de jeugd worden de indelingen van de voorcompetities 2020-2021 gebaseerd op de samenstelling van de teams voor komend seizoen én de ratingwaardes die elke speler individueel meeneemt uit de laatst volledig gespeelde competitie die door de speler gedurende seizoen 2019-2020 tot aan de herfstvakantie of winterstop is gespeeld;
 • Verenigingen kunnen zoals gebruikelijk verzoeken indienen ter aanpassing van de klasseindelingen van alle seniorencompetities (reserve, jong senioren en veteranen). Binnen de competities voor standaardteams is hier geen ruimte voor. Verzoeken indienen voor deze teams is daarom net als andere jaren niet mogelijk;
 • De Europese Hockey Federatie (EHF) heeft aangegeven de Euro Hockey League (EHL) van 2020 op een later moment in 2020 te willen uitspelen. Dat betekent dat HC Bloemendaal, SV Kampong Hockey (beide Heren),  Amsterdamsche H. & B.C. en HC ’s-Hertogenbosch (beide Dames) de editie 2019-2020 uitspelen. Alle genoemde teams waren daar reeds voor gekwalificeerd. Indien de EHL 2019-2020 onverhoopt niet uitgespeeld kan worden, behouden deze teams hun plaatsen en komen zij uit in de editie van 2020-2021. Mag aan deze editie ook een derde herenteam vanuit Nederland meedoen, dan ontvangt Heren 1 van HC ‘s-Hertogenbosch dit ticket. Dit derde ticket is toegekend op basis van de stand van 8 maart 2020. Eerder werd HGC Heren 1 tijdens het lopende toernooi al uitgeschakeld. Wordt de EHL 2019-2020 zoals de EHF aangeeft uitgespeeld, dan heeft de KNHB voor wat betreft de editie van 2020-2021 op basis van de standen op 8 maart 2020 als volgt besloten:


Tickets EHL seizoen 2020-2021

Heren

1. HC Bloemendaal

2. HC ‘s-Hertogenbosch

3. HGCDames

1.HC ‘s-Hertogenbosch

2. S.C.H.C.


Anderhalvemetersamenleving

Net als aan alle andere sectoren in Nederland heeft de overheid ook aan de sportsector gevraagd na te denken over de mogelijkheden veilig te kunnen sporten in een anderhalvemetersamenleving. NOC*NSF heeft samen met de sportbonden, het platform van de ondernemers in de sport (POS) en in afstemming met de VSG, inclusief een afvaardiging van Burgemeesters een eerste algemeen geldend document met protocol opgesteld dat nu ter toetsing bij het RIVM ligt.


Dit document behandelt niet alleen mogelijkheden om voorzichtig het sporten op te kunnen starten (top en breedte en ingedeeld naar verschillende leeftijdscategorieën) maar licht ook het belang van sport voor de Nederlandse samenleving toe, iets dat de KNHB volledig onderstreept.


De KNHB heeft op basis van dit document twee protocollen opgesteld om hockeyen op een veilige manier en binnen de kaders van het RIVM weer op te kunnen starten. Daarbij gaat het om een algemeen hockeyprotocol voor de verenigingen (gedifferentieerd naar doelgroepen en leeftijd), en een specifiek protocol voor de beide Nederlandse teams.


Hockeyen voorzichtig opbouwen met protocol en specifieke formats

De KNHB heeft de afgelopen periode steeds laten weten hockey op de verenigingen graag weer mogelijk te maken zodra de omstandigheden dat op veilige wijze en binnen de kaders van het RIVM toe zouden laten. Voor de jeugd tot 12 jaar (D-jeugd) is het vanaf 28 april weer mogelijk te gaan trainen, voor de oudere jeugdteams tot en met de A-leeftijd zijn – in beperktere mate – ook weer trainingsmogelijkheden op te zetten vanaf die datum maar wel met anderhalve meter afstand. In beide gevallen blijft het van belang de richtlijnen van het RIVM nauw op te volgen.


In voorbereiding op dergelijke ontwikkelingen werkte de KNHB de afgelopen periode aan een hockeyprotocol waarmee hockeyen op de verenigingen, aansluitend op de maatregelen en de fasering van de overheid, voor specifieke groepen weer rustig opgebouwd kan worden.

Daarnaast ontwikkelt de KNHB diverse basisformats waarmee verschillende doelgroepen – binnen de ruimte die het protocol en de overheidsfasering biedt – weer aan de slag kunnen. Deze hockeyformats deelt de KNHB vanzelfsprekend zo snel mogelijk met de verenigingen maar kunnen pas verspreid worden na goedkeuring van het algemeen geldende sportprotocol en de goedkeuring van het hockeyprotocol in het bijzonder. Hierover informeren we de verenigingen zodra dit zover is. Zo wil de KNHB er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hockeyers en verenigingen alsnog een mooie periode vol hockey beleven en daarbij in beperkte mate ook weer van het verenigingsleven kunnen gaan genieten.


FIH Pro League in Nederland gaat niet door

Vandaag heeft de overheid ook het evenementenverbod voor evenementen die een vergunning nodig hebben, verlengd. Tot en met augustus zijn dergelijke evenementen niet toegestaan in Nederland. Dat betekent dat ook de laatste FIH Pro League wedstrijden in Nederland op 19, 20 en 21 juni in het Wagener Stadion (Amsterdam) niet doorgaan. De beide Nederlandse teams zouden aantreden tegen Duitsland.


Bezoekers die tickets hebben besteld voor deze wedstrijden, ontvangen het geld retour en worden hier via ticketprovider Eventim per mail zo snel mogelijk over geïnformeerd. Omdat het om een groot evenement gaat, worden de tickets en parkeerkaarten los van elkaar geannuleerd en in delen teruggestort.


Update 21 april:


Ook HIC heeft kennisgenomen van de persconferentie en het beschikbaar maken van sport faciliteiten vanaf 28 april voor de (jongste) jeugd. Ook in deze nemen wij de richtlijnen van de KNHB over. Deze verwachten wij in de loop van de avond/morgen. Op basis van deze richtlijnen gaat de Technische Commissie Jeugd zich beraden wat de vervolg stappen zijn. Update 15 april:


De KNHB is aan het onderzoeken, wanneer de omstandigheden dat in de loop van mei zouden toelaten, om het mogelijk te maken een aantal weken op de verenigingen te hockeyen. Daar zet de KNHB en HIC nu onze energie, kennis en creativiteit op in. Zodra de KNHB de mogelijkheden concreet in kaart heeft gebracht, volgt een update aan al onze leden.Update 8 april:


De periode waarin de competities alsnog op het veld beslecht kunnen worden in dit hockeyseizoen is – in beschikbare wedstrijddagen gemeten – niet groot meer. De KNHB onderzoekt nu wat de mogelijkheden zijn om de competities wellicht op alternatieve manieren in mei/juni/juli af te ronden, dan wel andere alternatieve (competitie)formats voor een kortere periode op te zetten. Zoals bekend volgt HIC de richtlijnen van de KNHB. Als omstandigheden het toelaten gaan wij weer de velden op, echter we gaan het niet forceren. Zodra de KNHM de mogelijkheden concreet in kaart hebben, volgt een update aan alle al onze leden.


Ondertussen ontstaan er bij HIC ook flink wat initiatieven, zo is onze Fysio Partner Fysiomed bezig om jeugd teams te helpen om in shape te blijven via Zoom, zijn er challenges aan het ontstaan en is HIC bezig om een wekelijkse live instagram workout sessie te ontwikkelen voor al onze leden (meer info volgt)Update 31 maart:


Voor de volledigheid wijzen we je er op dat alle eerder genomen maatregelen (bijvoorbeeld niet trainen en clubhuizen gesloten) van kracht blijven en verlengd zijn tot en met 28 april. HIC volgt hiermee de richtlijnen op die door de KNHB zijn opgesteld zoals het dicht zijn van ons complex. 


Vanuit de KNHB is er ook een FAQ opgesteld: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie#faq


HIC zal ook later in een uitgebreidere mail naar alle leden stil staan bij de consequenties die de maatregelen met zich meebrengen.


Update 23 maart:


Het is jammer dat sport voor het gehele land is afgelast. Sport is contact maken, dat kan nu even niet. DUS KOM NIET SPORTEN OP HIC. We rekenen op jullie medewerking want volledig afsluiten van het complex kunnen we niet. Er gaat herhaaldelijk controleert worden.


Om toch een uitlaat klep te hebben is onze technische jeugd (olv Derk, Mattijs) een leuke serie aan het ontwikkelen voor alle onze leden. Hou vanaf maandag Insta goed in de gaten!


Update 15 maart:


Tot en met 6 april geen hockeycompetitie in heel Nederland

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHB gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHB heeft alle wedstrijden afgelast tot en met 6 april. Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en competities. De KNHB streeft ernaar de afgelaste wedstrijden op een later tijdstip in te halen en zal de mogelijkheden daartoe onderzoeken.


Update 12 maart:

Tot 1 april geen hockeycompetitie in heel Nederland

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHB gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHB heeft alle wedstrijden afgelast tot en met 31 maart. Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en competities. Deze maatregel gaat met onmiddellijke ingang in. De KNHB streeft ernaar de afgelaste wedstrijden op een later tijdstip in te halen en zal de mogelijkheden daartoe onderzoeken.


Geen hockeyactiviteiten, clubhuizen dicht

Aansluitend op de landelijke maatregelen vraagt de KNHB haar verenigingen per direct alle hockeyactiviteiten (trainingen, bijeenkomsten etc) af te gelasten tot en met 31 maart, ook als deze bijeenkomsten/trainingen minder dan 100 personen betreffen. Het spreekt voor zich dat ook de door de KNHB georganiseerde activiteiten gedurende dezelfde periode geen doorgang vinden. De KNHB beraadt zich nog over hoe om te gaan met de voorbereiding van de nationale teams op Tokio en het advies hieromtrent NOC*NSF.


Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) zijn er op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. De KNHB ondersteunt deze doelstelling, net als NOC*NSF en andere sportbonden. Bij eventueel noodzakelijk nieuw te nemen maatregelen laat de KNHB zich adviseren door het RIVM en NOC*NSF.


Update 12 maart:


Ook HIC heeft kennisgenomen van de persconferentie van zojuist en komt zo snel mogelijk met meer informatie rondom wedstrijden en trainingen. Voorlopend op officiele richtlijnen van de KNHB zijn alle trainingen (jeugd, senioren en trim) vandaag afgelast


Update 11 maart:

 

Via verschillende media hebben jullie kunnen volgen dat de KNHB de competitie voor Brabantse clubs dit weekend stil heeft gelegd.

  

Dat betekent voor nu:

1.     Dat zowel de jeugd als senioren competitie gewoon doorgaat komend weekend (ook H1 en D1)

2.     Dat teams die tegen Brabantse clubs spelen op de hoogte zijn gebracht via aanvoerder of teammanager dat deze wedstrijden zijn afgelast.

 

 

Update 4 maart:

 

Aanvullend advies KNHB

Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne adviseert de KNHB bij de wedstrijden de komende periode de handshake met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij hockeyers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor de handshake te gebruiken.

 

 • Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handshake.
 • Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling zonder handshake.

Zoals de KNHB altijd adviseert, blijft het belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken. En zorg ervoor dat je bitje niet rondslingert; stop hem bijvoorbeeld in je sok als je hem niet gebruikt. Ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje.

 

--------------

Op dit moment is er echter geen reden om andere hockeywedstrijden/evenementen af te gelasten. De KNHB houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.Komend weekend start de hockeycompetitie weer, ook op HIC. Daarnaast worden inhaalwedstrijden gespeeld en staan er oefenwedstrijden gepland op HIC. In verband met het coronavirus heeft ook de KNHB en HIC enkele vragen ontvangen over het al dan niet doorgaan van hockeywedstrijden. 

 

Op dit moment is er volgens de KNHB geen reden om maatregelen te treffen of wedstrijden/evenementen af te gelasten. De KNHB houdt de situatie in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF. HIC houdt de KNHB vanzelfsprekend goed in de gaten.

 

Basis hygiëne

De KNHB raadt hockeyers en hockeyfans wel aan extra te letten op de basis hygiëne. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes

Meer informatie lees je op de site van het RIVM

 

Op de hoogte blijven?
Op deze pagina vind je de meest recente berichtgeving over de eventuele gevolgen van het coronavirus voor de hockeycompetitie.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws