header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Tophockey

HIC Dames 1 trekt 9 nieuwe speelsters & staf aan

Nieuws afbeelding 22-7-2022

HIC Dames 1 uit Amstelveen heeft voor het nieuwe seizoen haar selectie rond. Met de komst van maar liefst 9 nieuwe speelsters is de ploeg klaar om het nieuwe seizoen in de Promotieklasse aan te vangen.

 

Het team is versterkt met onder andere de komst van de twee Duitse speelsters Lara May(Rot Weiss Köln) & Julia Meffert(Klein Zwitserland). Daarnaast zijn Daphne van der Vaart(Pinoké), Sophie van der Heijden(Klein Zwitserland), Lotte de Koning(HBS), Noortje Caldenhoven(Wageningen) en Roos van Buuren(WFHC Hoorn) naar de club aan de Escapade in Amstelveen gekomen. Yvette Biekart is weer bij de selectie aangesloten na een periode geroeid te hebben. En uit de eigen jeugdopleiding is Justine van der Pol doorgestroomd.

 

Trainer/coach Ivar Jager is blij met deze versterkingen: "Bij het zoeken naar zoveel nieuwe speelsters was het belangrijk dat we een goede mix zouden vinden van meiden die net komen kijken op dit niveau, maar ook dames die het klappen van de zweep al kennen. Ik denk dat we daar ruimschoots in geslaagd zijn. Daarnaast is het mooi om te zien dat we, met het aansluiten van weer een jeugdspeelster, de teller op 5 speelsters hebben staan die we zelf opgeleid hebben.”

 

Buiten dat de selectie versterkt is, is ook het begeleidingsteam van een kwaliteitsimpuls voorzien.

Met de komst van Stefan de Leeuw(Kampong) & Jet Cremer(AH&BC Amsterdam) als assistenten staat er nu een staf met ruimschoots ervaring op ondermeer het hoogste niveau.

 

HIC Dames 1 start de nieuwe competitie vanaf 11 september. De tegenstander is nog niet bekend.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws