header foto header foto header foto header foto
 
Tophockey

Vooruit blik Dames 1 HIC

2-9-2021

De zomervakantie is achter de rug waarin we terug konden kijken op het afgelopen seizoen en een blik te werpen op het seizoen dat komen gaat. En laten we met z’n allen hopen dat we na 2 jaar eindelijk weer een ‘echt’ seizoen kunnen meemaken.

 

Een bewogen seizoen:

Maar goed, eerst even kort terug naar het afgelopen seizoen. Alhoewel, met 5 gespeelde competitiewedstrijden kun je nauwelijks van een seizoen spreken. We waren best aardig op weg toen corona roet in het eten gooide. Met 4 verliespunten stonden we op de 2e plaats waarbij gezegd moet worden dat we nog niet tegen de ploegen uit de top 5 hadden gespeeld. We speelden bij vlagen goed, maar soms zakten we door de ondergrens. Zoals bijvoorbeeld in en tegen Groningen, de enige competitiewedstrijd die we (onnodig) verloren.

 

Ook in de Goldcup stonden we ons mannetje. Na winst op Xenios en Alecto eindige ons bekeravontuur in de 3e ronde thuis tegen hoofdklasser Laren (1-2). Maar we hebben onze huid duur verkocht en echt een geweldige pot op de mat gelegd.

 

Begin oktober ging de boel op slot en begon een lange en vervelende periode van trainen in groepjes van 2, daarna van 4, zonder partijtjes, zonder duels en zonder douche of drankje na de training. Ongelofelijk knap hoe het team elke keer weer de motivatie vond om te komen ‘trainen’ zonder vooruitzicht op een herstart van de competitie. Gelukkig konden we vanaf maart weer met de volledige groep trainen en hebben we zelfs een paar oefenwedstrijden gespeeld tegen andere HIC teams. In april kwam het nieuws dat de competitie definitief niet zo worden hervat. En dat was het moment om alvast naar het komende seizoen te kijken.

 

In mei zijn we begonnen met de open trainingen. Speelsters die interesse hadden om bij ons te komen spelen, kregen de gelegenheid om te laten zien wat ze in huis hadden. En dat HIC met die 2e plaats reclame voor zichzelf had gemaakt bleek wel uit het feit dat zich een behoorlijk aantal speelster op de trainingen meldden. Er was ruimte voor nieuwe speelsters omdat een aantal speelster de selectie hebben verlaten Yvette Biekart (gestopt), Garance Cosyns (gaat in België spelen), Anne Abendroth (andere club) Helen Bottema (doet een stapje terug) en Carlijn Gerritsen (blessure). Uiteindelijk hebben we onze selectie kunnen versterken met Esmee Kras (HGC), Eliza Vermeulen (Laren) Liselot Timmermans (Laren).


Doorstroming topjeugd:

Vanuit onze topjeugd zijn Eva de Ruig en Juliette van den Berg doorgestroomd. Mooi om te zien dat naast Isolde, Femke en Vivian weer twee echte HICers de stap hebben gemaakt. Er is in de afgelopen jaren onwijs hard gewerkt om een aansluiting topjeugd en tophockey te realiseren. Door goed samen te werken, D1 coach Ivar is vaste trainers MB1 en MA1, in combinatie met veel effort naar de kwaliteit in jeugd trainingen spelen onze top jeugd teams veelal landelijke competities en is de aansluiting met tophockey mogelijk gemaakt. 

 

Seizoen 2021/22

Op 4 augustus zijn we begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een intensief programma van 5 weken waarin we hard werken aan fitheid, techniek en tactiek om zo sterk mogelijk aan de competitie te beginnen. 


Omdat er al 2 jaar geen competitie is afgerond, is het moeilijk te bepalen waartoe dit team in staat is het komend seizoen. Een realistische doelstelling is dan ook eigenlijk niet te formuleren. We gaan er voor elke wedstrijd zo optimaal mogelijk te presteren en dan weten we pas later wat dat waard is. Maar dat we er goed voor staan en dat we er veel zin in hebben, dat is wel duidelijk. 


Dames 1 heeft de eerste officiele wedstrijd staan op zondag 12 september om 12:45 tegen Huizen, een week daarvoor is er ook een mooi kraker tegen Rotterdam (oefenwedstrijd, 5 september 12:45).


Eindelijk weer een seizoen met een compleet programma en hopelijk (veel) publiek langs de lijn! Kom je onze toppers ook aanmoedigen?