header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

In memoriam Roos Prins

Nieuws afbeelding 29-7-2014

In Memoriam

Roos Prins

Amsterdam 28-1-1996- Nelspruit, Zuid -Afrika 28-7-2014

Gisterochtend (maandag 28 juli) heeft ons het verdrietige bericht bereikt over het overlijden van Roos Prins op 18-jarige leeftijd.

Roos, dochter van Eveline Brunklaus en Jeroen Prins, was op reis in Zuid-Afrika. De jonge Amselveense raakte daar betrokken bij een auto-ongeluk. Roos liep daarbij ernstig letsel op en is na drie dagen in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

Roos was lid van HIC sinds 2003. Zij heeft altijd in de jeugdteams gespeeld en daarnaast ook training gegeven aan de jongste jeugd. De laatste jaren bij HIC heeft ze met haar team een aantal AB feesten georganiseerd waarvan de opbrengst ging naar Right to Play. Ook was zij betrokken bij andere evenementen voor de jeugd. Het laatste half jaar heeft Roos zich ingezet voor de communicatiecommissie van HIC. Daar droeg zij bij in de ruimste zin van het woord.

Afgelopen seizoen had Roos eigenlijk nog de jeugdleeftijd maar is zij vervroegd met haar team mee gegaan naar de senioren om hier verder te hockeyen als senioren vriendinnenteam uit de HIC jeugd. Voor de zomer heeft zij met succes eindexamen gedaan aan het St. Ignatiusgymnasium. Onlangs heeft Roos nog de Young Writers Award gewonnen.

Namens het bestuur en alle leden van HIC wensen wij Eveline, Jeroen en haar dierbaren enorm veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.

Op zaterdag 13 en zondag 14 september zal ter nagedachtenis aan Roos de vlag op HIC halfstok hangen. Op deze dag nemen Dames B, het team van haar moeder, en Heren 1 en Dames 1 voorafgaand aan hun wedstrijden een minuut stilte in acht.