header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Het digitale wedstrijdformulier

16-9-2013
Ook in het seizoen 2013-2014 wordt er weer gebruik gemaakt van het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF). Ten opzichte van het vorige seizoen zijn er wat meer wedstrijden die met het DWF gaan werken. Zo maken met ingang van 7 september ook de Bondswedstrijden gebruik van het DWF. Het is belangrijk dat de begeleiders van de teams direct na de wedstrijd samen met de scheidsrechters het DWF invullen, zodat aan het einde van de dag alle gegevens compleet zijn.

Afgelopen zondag was ook duidelijk dat het verstandig is als de aanvoerders er rekening mee houden dat als ze niet aanwezig zijn, ze de link en de code voor het DWF doorsturen naar een teamgenoot die wel aanwezig is tijdens de wedstrijd. 

Nog wat tips en adviezen
De Digitale Wedstrijdformulieren dienen op maandagavond 19.00 uur afgerond en ingezonden te zijn. Het systeem deelt automatisch boetes uit aan de verenigingen, die hebben verzuimd hun rol af te wikkelen. Deze boetes zullen worden doorbelast aan de teams. 

Vul bij een wedstrijd, die niet afgemaakt kan worden, een papieren formulier in, deze formulieren kun je bij de wedstrijdtafel halen. Dit kan namelijk (nog) niet in het DWF. Ook als de tegenstander niet komt opdagen, vul je een papieren formulier in. Het papieren formulier lever je in bij de TCS. Mail de uitslag ook naar [email protected] 

Extreme uitslagen bij de jeugd worden door de KNHB niet geregistreerd. De bond rekent tot maximaal 15-0 of 0-15. Het gaat om spelplezier bij beide partijen. Hij raadt aan om bij het bereiken van deze uitslag de wedstrijdtijd door het mixen van de teams vriendschappelijk uit te spelen. De doelsaldi worden op max 15 afgetopt en het doelsaldo is niet van belang voor de plaats in de reguliere competitie.

De uitslagen bij F-teams, die in drietallen spelen, zijn niet het aantal gemaakte doelpunten, maar krijgen een score van het aantal gewonnen deelwedstrijdjes. Voor elk gewonnen wedstrijdje krijg je 2 punten, voor gelijkspel 1 punt en voor verlies 0 punten. Dus de uitslag kan variƫren tussen 8-0 en 0-8.

Succes allemaal 

De TC