header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Tophockey

Dames 1 verslaat Union!

26-9-2007 UNION - HIC        0 - 3
 
Zondag 23 september, op weg naar het zonnige Union. Niet alleen wij genoten bij voorbaat al van het heerlijke weer, ook het mos op het Unionsche veld liet zich van zijn beste kant zien. Zo betraden wij met onze net uit de doos gehaalde hockeystappers het natuurrestrvaat van Nijmegen. Gewaarschuwd voor loslopend wild (seizoen 2004-2005) leek het ons verstandig een van onze speelsters tot de beschermde diersoorten te rekenen...
 
We hadden er zin in! Na een niet al te beste start van het seizoen, wisten we allemaal dat de schouders eronder moesten. We begonnen fel en Union kon geen aanvallen opbouwen. Of dat nou met ons of met henzelf te maken had doet er weinig toe. Wij kwamen in ieder geval goed in de wedstrijd en konden snel de 1-0 scoren. Noémi bedacht dat als ze geen ballen meer van buiten de cirkel mocht slaan, er dan weinig anders op zat dan ze van daarbinnen een mep te verkopen. En waar die eerste manier meestal maar weinig goeds opleverde, resulteerde deze nieuwe strategie waarempel in een doelpunt. Olé. De scheidsrechter dacht daar het zijne van en vierde zijn eigen feestje, samen met de dames van Union (dacht ie), maar die waren zo sportief de wilde uitspattingen van de scheids keer op keer om zeep te helpen. Niet de zeep tegen de spetters en spatters die ons om de oren vlogen, maar toch...een aardig gebaar.
 
De tweede helft mochten wij aanvallen in de feest-cirkel. Wel zo gezelllig, want de scheids had een speciale feest-fluit meegenomen. En je zou het niet denken, maar er zat ook een cadeautje voor ons in! Wel echt verdiend, want we werkten ontzettend hard met z'n allen en we speelden goed. Het vertrouwen in onszelf en elkaar was weer terug. En dat was te zien! De scheids vond het een leuk idee om dat te vieren met een strafbal. Daarvoor had hij overigens wel een goed moment uitgekozen, want het was nou eenmaal zo dat de keeper van Union een de cirkel in slalommende speelster haar doel uit slide-de, waarbij de bal zeker niet als eerste gespeeld werd, als de keep en de bal uberhaupt al met elkander in contact geweest waren... De strafbal werd genomen door Noémi, die zichzelf al in de einde-seizoens-luchballon zag zitten als topscorer. 2-0 voor HIC!
 
Union leek er niet meer zoveel zin in te hebben, de feestscheids wel! die had na 33 minuten spelen in de tweede helft nog 11 minuten op zijn klokje staan! Het leek hem maar het beste om even te overleggen met de andere scheidsrechter, even vragen of ie het nog druk had de rest van de dag. Deze man had echter de gehaktballetjes met satésaus al geroken en verzocht de feestneus dringend doch vriendelijk de wedstrijd tot een einde te dirigeren.
 
Wij waren nog niet helemaal klaar met het feestje, maar aan ons werd niks gevraagd. Toch dachten we dat het wel leuk zou zijn om nog even één klein doelpuntje te maken voordat we weer terug zouden keren naar ons heerlijke Amsterdam. Dus dat deden we. 3-0 op naam van Rosalie.
 
Wij winnen een lekker potje hockey en zijn weer helemaal back in business! Iedereen tevreden!
 
Alle reden om zondag weer aan de lijn te staan!
Groet!

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Gerelateerde nieuwsberichten

HIC neemt afscheid van coach Ivar Jager

Agenda

Nog geen agenda punten.

Sponsoren