header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Senioren

HIC Dames 1 versterkt zich

24-8-2012 Voor het seizoen 2012-2013 heeft HIC Dames 1 goede zaken gedaan om haar selectie te versterken. Wij zijn blij om vele nieuwe gezichten en een enkel vertrouwd gezicht te verwelkomen. Het team van debuterend coach Robert  Justus zegt uit te kijken naar een mooi seizoen.

Hannah Lemmens speelt komend seizoen bij HIC. De aanvallende middenvelder komt over van Amsterdam, waar ze twee seizoenen actief was. Voordat de 21-jarige voormalige jeugdinternational naar Amsterdam vertrok, speelde zij bij Push waarmee zij in 2010 kampioen werd in de Overgangsklasse. Naast Lemmens mag HIC ook oud-gediende Maike de Jager verwelkomen. Maike hockeyde afgelopen seizoen bij het universiteitsteam van Boston College in de Verenigde Staten. Eerder speelde de middenvelder onder meer bij Pinoké. 

Ook vanuit het buitenland mag HIC een nieuwkomer verwelkomen. De Australische international Stacia Joseph verdedigt volgend seizoen onze oranje-witte clubkleuren. 
Coach Justus is zeer content met het aantrekken van de verdedigende middenvelder: 'Stacia past goed in ons spelsysteem'. 'Daarnaast kan ze met haar internationale ervaring een goede impuls geven aan ons jonge en ambitieuze team.' Joseph speelde 33 caps voor de Hockeyroos en besloot een jaar uit te komen voor HIC, nadat ze net afviel voor de olympische selectie voor Londen. 

HIC heeft uit Brabant Jet Cremer en Laurine Teunissen aangetrokken. Beide hockeysters studeren komend jaar in Amsterdam en maken de overstap naar ons vlaggenschip. Cremer komt over van Push, waar ze de afgelopen vijf jaar actief was. Teunissen kwam vorig seizoen uit voor de fusieclub Tilburg. Eerder speelde Teunissen bij Forward. Uit de provincie Gelderland is vanuit hockeyclub Nijmegen Floor Reukers als tweede keeper neergestreken bij HIC. Maar ook de provincie Utrecht is vertegenwoordigd, talent Suus van Bruggen heeft de overstap gemaakt vanuit Kampong. 

Ten slotte zijn wij trots om te vermelden dat vanuit de eigen gelederen Isabelle Starren de stap heeft gemaakt van Dames 2 naar het eerste. HIC dames 2 is al enige jaren goed bezig met een zeer talentvol en ambitieus team dat een steeds prominentere rol gaat spelen in de opleiding van de eigen jeugd van HIC voor dames 1. 

Ook de technische staf voor komende seizoen is rond en versterkt. Naast Robert Justus heeft Hans Hekman tot onze grote blijdschap aangegeven ook dit jaar actief te blijven bij Dames 1 om te assisteren tijdens trainingen en wedstrijden. Thomas Immink wordt toegevoegd aan de trainingsstaf en zal daarnaast Dames 2 onder zijn hoede krijgen. Harm Bruin zal de keeperstrainingen verzorgen. Ook verwelkomt Dames 1 een nieuwe manager Gwendolyn Kiers, deze speelster van HIC Dames 3 kent de club door en door en zal dan ook een belangrijke schakel zijn tussen de club en Dames 1. 

Wij wensen de spelers en staf van Dames 1 een zeer succesvol en goed seizoen toe.

HIC 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Agenda

Nog geen agenda punten.

Sponsoren