header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Senioren

Verslag HIC H1: Genoeg talent en goede wil, maar toch?

5-12-2011
Heren Overgangsklasse F: Were Di- HIC 6-3. Eerste helft de veel betere zijn en met 1-1 gelijkspelen. De tweede helft? Met 5-2 verliezen.

Zelfs al onze geblesseerden kunnen niet worden aangevoerd als excuus voor wat er gebeurde in de eerste twee minuten van de tweede helft van de uitwedstrijd tegen Were Di in Tilburg.

Twee te gemakkelijk versierde strafcorners tegen HIC worden omgezet in even zoveel doelpunten tegen. Hoppa… van 1-1 en HIC met het veel betere spel naar een achterstand van 3-1 voor de Tilburgers en verdomme: HIC’s solide strijdplan volledig naar de haaien. Dat het daarna nog 4-1 en 4-2 en 5-3 en 6-3 vertelt alles over een onrustbarend beeld. Dat van een team dat af en toe de weg helemaal kan kwijtraken.

Als invaller voor teammanager Frans Greve hoorde en zag ik dit keer weer eens alles wat er gezegd en besproken werd voor en tijdens de wedstrijd. Daar was weinig mis mee, kan ik je zeggen. Ook de heftigheid van de wil om te winnen was er. Of leek er toch te zijn! En niet alleen bij de teambegeleiding, maar bij alle mannen.

En dan zoiets. Dit seizoen kregen we al drie of vier keer een doelpunt tegen in de eerste twee of drie minuten van de eerste helft. Dit keer gebeurde dat ondanks alle goede wil twee maal in minuut 1 en 2 van de tweede helft… Jullie zijn Sinterklaas niet!.

Wat opvalt is dat HIC zijn tegenstanders wel erg gemakkelijk aan de bal laat komen. Dat staat een club als Real Madrid je ook toe. Een verschil: zij scoren inderdaad altijd vaker…

Als HIC houden we precies zo inderdaad veel te vaak ‘open huis’ tot diep in onze verdediging. En dat is vragen om grote problemen. Vanuit gesloten rangen veel heftiger stoorwerk in de voorhoede en –vooral- op het middenveld lijkt de remedie. En dat zeg ik zonder ook maar één moment te willen zwarte pieten.

Op 17 januari 2012 begint de aanloop naar –gelukkig maar – de vele wedstrijden die nog gaan komen.

Voor nu doe ik er verder ook maar eens een tijdje het zwijgen toe: voor even sprakeloos.