header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Tophockey

wedstrijdverslagen Heren 1 en Dames 1

30-9-2009
Heren HIC verliezen thuis van  Union. De heren van H.I.C. begonnen de wedstrijd tegen Union uit Nijmegen, met een andere tactiek dan de voorgaande twee, die verloren gingen. Dit bleek een goede keuze te zijn, door niet gelijk druk te zetten maar de tegenstander meer op te vangen rond de middenlijn. De heren kwamen dan ook na 7 minuten op een verdiende 1-0 voorsprong door een prima veldgoal van Joris Eshuis. In de 16e minuut werd het zelfs 2-0 uit een strafcorner, een prima variant die goed werd afgemaakt door Arnoud Weehuizen.

H.I.C. speelde een prima wedstrijd en liet goed hockey zien, echter kwamen de bezoekers in de 22e minuut terug tot 1-2 door een veldgoal, een hard schot dat in eerste instantie nog gered werd door keeper Hilders, maar in de rebound was hij kansloos. In de tweede helft kwam Union zelfs op 2-2. De wedstrijd leek op en gelijkspel uit te draaien, beide ploegen kregen nogal wat kansen maar het was Union dat in de allerlaatste seconden toesloeg uit een strafcorner en zo de Heren van H.I.C. de 3e competitie nederlaag op rij bezorgde. Verdiend was het zeker niet, de Amstelveners verdienden meer in deze wedstrijd.

Dames HIC verliezen van Forward. Na een goed begin van de competitie moesten de dames van HIC zondag op bezoek bij Forward in Tilburg. De dames speelden hier een ongelukkige wedstrijd en verloren met 0-3.

De dames speelden een prima eerste helft en waren duidelijk de betere ploeg. Het keerpunt zat in een afgekeurde goal van H.I.C een prachtige tip-in werd om onduidelijke redenen afgekeurd, niemand begreep dit zelfs de trainer van Forward was hierover verbaasd. De dames gingen met 0-0 de rust in, echter in de 2e helft gingen de koppies een beetje hangen en werkte die afgekeurde goal door bij dames, waarop op Forward uitliep naar een 3-0 overwinning.