header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Tophockey

HIC Heren 1 klopt Engelse Hoofdklasser!

31-8-2009

Zondag 30 augustus j.l. oefende H.I.C. Heren 1 tegen het Engelse Surbiton, die uiteraard zonder hun internationals aantraden.

 
De eerste helft waren de Engelsen beter, H.I.C. speelde de bal veel rond maar kon niet echt doordrukken. Surbiton kreeg twee hele grote kansen in de eerste helft maar Michiel Hilders liet wederom zien een uitstekende keeper te zijn.
 
De tweede helft speelde H.I.C. veel beter.  Er werd in een hoger tempo gespeeld en ze zetten veel meer druk naar voren. Het zelfvertrouwen werd groter. Echter waren het de Engelsen die op voorsprong kwamen via een strafcorner. Deze werd in eerste instantie gestopt door Hilders maar in de rebound had niemand antwoord op het schot van Mike Houlien.
 
Ondanks deze tegentreffer bleef H.I.C. goed hockeyen, de gelijkmaker kwam ook tot stand via een strafcorner, in de rebound scoorde Remco Bleeker. De Engelsen kregen hierna nog twee strafcorners, een van deze werd goed gepakt door Michiel Hilders en de andere werd uitstekend verdedigd door de lijnstopper, Jons Hensel. Drie minuten voor tijd kwam de beloning voor het goede spel van H.I.C. na een prima voorzet van Willem Smelt maakte Hidde Schwietert de 2-1.
 

Coach Patrick Bakker, zijn assistent Bartel Berkhout en het team kunnen tevreden terugkijken op het goede resultaat van vandaag.

 
Komende week oefent Heren 1 nog twee keer; donderdag thuis tegen Kampong 2 en zondag nog een uitwedstrijd tegen Union in Nijmegen.
 
Patrick Bakker hoopt dan een aantal spelers terug te krijgen uit de ziekenboeg en de voormalige Duitse international Maik Gunther is dan ook van de partij.  De hand van Bakker wordt langzamerhand zichtbaar, ondanks het inpassen van 9 nieuwe spelers. Ze willen dan ook echt mee gaan doen voor de bovenste plaatsen.

Gerelateerde nieuwsberichten

HIC neemt afscheid van coach Ivar Jager

Agenda

Nog geen agenda punten.

Sponsoren