header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

HIC jeugd nieuwsbrief (mei 2009)

17-5-2009

Beste jeugdleden van HIC,

 

De laatste wedstrijden van het seizoen zijn helaas gespeeld en daarmee ook al bijna het einde van het hockeyseizoen. Voor de meeste jeugdteams was op zaterdag 16 mei de laatste competitiewedstrijd en dus zijn we al weer druk bezig met de indelingen en schema's voor volgend seizoen. Natuurlijk volgen er nog wel toernooien voor teams.

 

In een eerdere nieuwsbrief hebben we al informatie gegeven over de categorie indelingen en selectietrainingen maar er zijn toch wat wijzigingen. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie meer informatie geven over de komende periode en halverwege juni zal een derde nieuwsbrief met alle informatie over volgend seizoen volgen. Lees alle informatie goed door!

 

Met sportieve groeten,

Jeugdcommissie HIC

 

**************************************************

 

In deze nieuwsbrief:

- selectiegroepen voor seizoen 2009/2010

- selectietrainingen en procedure per categorie

- programma einde seizoen 2008/2009

- training geven en coachen op HIC (altijd hulp nodig!)

- start trainingen volgend seizoen

- zomer hockeykampen op HIC

- inhoud volgende nieuwsbrief

 

**************************************************

 

Selectiegroepen seizoen 2009/2010

 

Hieronder staan de selectiegroepen voor volgend seizoen, het schema van de selectietrainingen staat daaronder. In de categorieën A, B en C zullen er selectietrainingen plaats vinden als het mogelijk is om meer dan 1 team te maken, tenzij anders vermeldt hieronder. In de categorieën waar we 1 team kunnen maken zullen geen selectietrainingen plaats vinden.

 

Voor de D categorie houden we een toernooidag om tot een juiste indeling van de categorie te komen. Meer informatie over de procedure bij de D categorie is terug te vinden op de website: http://www.hichockey.nl/site/default.asp?Option=99&NieuwsCategorie=4.

 

De E en F teams worden sociaal ingedeeld en proberen wij zoveel mogelijk bij elkaar te houden. In de laatste nieuwsbrief van het jaar (juni) volgen de E en F teamindelingen, hieronder zijn zij nog niet vermeldt.

 

> Controleer goed of jouw naam hieronder bij staat en of alles klopt! Mocht dit niet zo zijn neem dan contact op met [email protected]!

 

MEISJES A

Voor meisjes A hebben we besloten de huidige B1 en B2 samen te voegen tot de A1, wij zijn hard op zoek naar een leuke trainer/coach voor dit team en hopen hier in de volgende nieuwsbrief meer duidelijkheid over te kunnen geven. Overgebleven meiden uit de huidige A1 zullen niet meer in de A1 komen, tenzij anders aangegeven door hen.

> Geen selectietrainingen

 

MA1 (16)

Trainer/coach: -

Dominique Brinkman, Marjolein de Bruin, Zola Ottenhof, Frances Janbroers, Kyra Post, Eva Storm, Anouk Gorka, Annika de Groot, Alissa Henry, JJ van der Vliet, Jamie de Zwart, Barbara Mooij, Eva Keijsper, Eliza van Twisk, Malou Metzlar, Samantha de Jong

 

JONGENS A

Informatie over het team volgt via Dirk Goll en Koene van Aalst naar de jongens zelf toe. Het streven is om onder leiding van hen 1 jongens A team samen te stellen, definitieve indeling staat in de volgende nieuwsbrief!

> Geen selectietrainingen

 

JA1 (-)

Trainer/coach: Dirk Goll en Koene van Aalst

 

MEISJES B

Bij meisjes B hebben wij besloten geen selectietrainingen te doen omdat gezien alle reeds verzamelde informatie dit niet nodig is wat ons betreft. Door het doorschuiven van de B1 en B2 naar de A, schuift de huidige C1 door naar de B1 en blijft de huidige C2 grotendeels bij elkaar in de B2. De B1 heeft bewust een kleine groep en de B2 een grote groep. Hierdoor zijn er vanuit de B2 veel mogelijkheden om mee te trainen en te spelen met de B1. Mochten wij aan de start van het seizoen, bij de herfstvakantie of in de winterstop vinden dat hieruit een wijziging noodzakelijk is dan is dit ook nog mogelijk. De B teams blijven dus open selecties en daarom is hier op dit moment geen selectietraining noodzakelijk.

> Geen selectietrainingen

 

MB1 (13)

Trainer/coach: Menno van der Veen

Lotte Weverink, Madelien van der Linden, Vivian Affourtit, Simone Bindels, Eline den Dunnen, Rosa Keijsper, Anne Peters, Esmee Pfundt, Sara Schrama, Lisette Trap, Richelle Vrouwens, Edda van Teefelen, Sandrine van Acker (K)

 

MB2 (15)

Trainer/coach: Robin Heins

Tessa Hansen*, Sophia Backer, Chiara Desantis, Renee Haakman, Marijn Hagenaar*, Lisanne van ’t Hull, Maxime Huner, Luca Jonker, Triz Katz, Amanda Payne*, Jieneva Pansa*, Dymph van Andel, Chesaine Nieuwendam, Sa-Ra Zwarteveen, Valerie Roeg

* meetrainen met de B1 1x in de week en meespelen als nodig

 

MEISJES C

Voor meisjes C zijn er twee selectietrainingen om de indeling van de C categorie voor volgend seizoen te bepalen. Het streven is om in de C categorie 3 meisjes C teams samen te stellen. De C1 wordt ingedeeld op niveau, de C2 zal grotendeels bestaan uit 2de jaars C met aanvulling uit de huidige D teams en de C3 zal waarschijnlijk bestaan uit kinderen uit de huidige D teams.

> Selectietrainingen:

- Woensdag 27 mei, meisjes C, 17.00u-18.30u

- Vrijdag 29 mei, meisjes C, 17.00u-18.30u

 

C speelsters (36):

Jesse Jonker, Lisa de Troye, Imme Weverink, Lotte Beukers, Sanne Buisman, Merijn Kuit, Kyra Roschar, Rosa Bakker, Leonie Gorka, Celine van der Hulst, Roos Prins, Yael Seignette, Susanna Versteeg, Chlo Becker, Doortje Bruin, Eva Dorpmans, Laurien Knorringa, Eva van Oort, Sophie Oosterkamp, Michelle van de Riet, Janicke Roell, Lou Steiner, Misha Tan, Monet Twisk, Leah Zonneveld, Eline van Bloois, Sascha Brouwer, Rosa Desantis, Ava Hoogenboom, Claire Jeukens, Manouk de Jong, Luna Steinhoff, Lana Verdonk, Amy Berkhout, Lara Lakeman (nieuw), Noa Berkhout

 

JONGENS C

 

JC1 (15)

Trainer/coach: Maarten den Dunnen

Martijn Bakker, Karsten van Bommel, Gosse Helsoot, Matthijs Kollaard, Bart Piersma, Karel Verkleij, Rufus Witteveen, Robert Frerichs, Ammar Kanhai, Duco van Leeuwen, Jaap Tjebbes, Thimo Vayssier, Thomas Wessels, Thom Haakman, Kwint de Knegt

> Geen selectietrainingen

 

MEISJES D

Voor de D categorie houden we op woensdag 3 juni een toernooidag om tot een juiste indeling van de categorie te komen, meer informatie hierover staat op de website: http://www.hichockey.nl/site/default.asp?Option=99&NieuwsCategorie=4.


Dspeelsters (66):

Karlijn Bindels, Frederique Tollenaar, Juliette van der Hulst, Marieke Otten, Maaike Pijpers, Dania Rodil, Caitlin Woltman, Anniek Bakker, Rianne Buisman, Katja Haakman, Florence Huner, Laura Jonker, Doris Katz, Merle Keek, Sarah Keij, Britt Otten, Lisa Sweere, Luca van der Vliet, Indya Suer, Dyalisa Adney, Femke Boom, Luna Deenik, Sarah Hartogs, Mara Kross, Eline Kuiper, Eva Ploeger, Annefleur Reinders Folmer, Sonja Witteveen, Fee Dorpmans, Miled de Man, Isice Michels, Josha Steiner, Merel Voogt, Eline de Vos, Valerie Witteveen, Odilia Goldsworthy, Djoeke Helsloot, Bastienne Jansen, Sophie de Jonge, Isabel Thung, Lotte Zandbergen, Eline Bras, Fauve Eman, Robin Gustafson, Zoe Meesters, Eva Steenkist, Sem Teijsse, Rebecca Vlug, Joyce Heuvers, Caithlin Kersbergen, Amie Schipper, Charlotte van der Neut, Lexie Noomen, Noa Stern, Kanna Twisk, Dunya Selemangel (nieuw), Sara Shakery (nieuw), Rhode Fransen, Veronique Lekkerkerker, Claire Hoogenboom, Tess Ploeger, Esmee Blazer, Femke Tjebbes, Denise van Dijk (nieuw), Dione van Rijn (nieuw), Denise van Dijk (nieuw)

 

JONGENS D

Voor de D categorie houden we op woensdag 3 juni een toernooidag om tot een juiste indeling van de categorie te komen, meer informatie hierover staat op de website: http://www.hichockey.nl/site/default.asp?Option=99&NieuwsCategorie=4.

 

D spelers (34):

Pim Schaasberg, Matteo Bitterling, Thomas Blok, Mauro Freitas Tome, Daan Scholten, Boris Braam, Patrick Cleintuar, Steve Cuiper, Borre Dekker, Marlix Flint, Eise van Haaren, Jordy Klei, Jari van der Baan, Robin Becker, Tom Boer, Thijs Dolle, Pieter Griffioen, Jeroen Hofland, Sjoerd Piersma, Quinten Snel, Victor van Storm, Pieter Bierlaagh, Daan Driessen, Sjoerd Lieverst, Olivier Meyers, Alexander Meyers, Olivier Nieuwenhuyse, Charles Reinders Folmer, Marcel Holt, Riccardo Mancinelli, Steven Tan, Cas Theunissen, Jordi Turk, Skip van Mierlo

 

> Controleer goed of jouw naam hieronder bij staat en of alles klopt! Mocht dit niet zo zijn neem dan contact op met [email protected]!

 

**************************************************

 

Selectietrainingen en procedure (Let op: enkele wijzigingen!)

 

ABC categorie

In de categorieën A, B en C zullen er selectietrainingen plaats vinden als het mogelijk is om meer dan 1 team te maken, tenzij anders hierboven vermeldt. In de categorieën waar we 1 team kunnen maken zullen geen selectietrainingen plaats vinden. Er zijn twee trainingen waarbij de eerste training in het kader van technische en tactische oefeningen zal staan en de tweede training voornamelijk partijvormen gespeeld zullen worden. Samen met eerder verkregen informatie wordt er dan een teamindeling gemaakt op sterkte. Mochten er meer dan twee teams in een categorie gemaakt kunnen worden dan zal het eerste team op sterkte ingedeeld worden, het tweede team voornamelijk uit tweede jaars in de categorie bestaan en het derde team voornamelijk uit eerste jaars kinderen.

 

D categorie

Voor de D categorie houden we op woensdag 3 juni een toernooidag om tot een juiste indeling van de categorie te komen. Omdat we dit voor het eerst op deze manier hebben we op de website uitgebreid uiteen gezet hoe dit gaat gebeuren, dit is terug te vinden op http://www.hichockey.nl/site/default.asp?Option=99&NieuwsCategorie=4. Belangrijkste is dat ieder kind terecht komt in een team dat goed bij hem of haar past qua niveau en sociale ontwikkeling.

 

EF categorie

De E en F teams worden sociaal ingedeeld en proberen wij zoveel mogelijk bij elkaar te houden. In de laatste nieuwsbrief van het jaar volgen de E en F indelingen.

 

Data selectietrainingen ABCD (let op wijzigingen!):

Week 22 (25 mei t/m 31 mei) > Selectietrainingen ABC op HIC

- Woensdag 27 mei, meisjes C, 17.00u-18.30u

- Vrijdag 29 mei, meisjes C, 17.00u-18.30u

 

Week 23 (1 juni t/m 7 juni) > Selectietrainingen D op HIC

- Woensdag 3 juni, jongens en meisjes D, 16.00u-18.30u (15.30u aanwezig zijn!)

 

**************************************************

 

Programma einde seizoen 2009/2010

 

Week 20 (11 mei t/m 17 mei) > Gewone trainingen en laatste competitiewedstrijden

Week 21 (12 mei t/m 24 mei) > Geen trainingen meer, tenzij anders afgesproken met eigen trainer (wel even doorgeven!)

Week 22 (25 mei t/m 31 mei) > Selectietrainingen ABC op HIC

Week 23 (1 juni t/m 7 juni) > Selectietrainingen D op HIC

Week 24 (8 juni t/m  14 juni) >

Week 25 (15 juni t/m 21 juni) > Versturen HIC jeugd nieuwsbrief met alle informatie voor volgend seizoen!

 

Evenementenagenda einde seizoen:

- 23 mei, Kampioenenhuldiging op HIC (13.00u)

- 23 mei, Familietoernooi op HIC (informatie op de website: www.hichockey.nl)

- 30 mei en 31 mei, HIC Hockey is Cool C-toernooi (informatie op de website: www.hichockey.nl)

 

**************************************************

 

Training geven of coachen op HIC

 

De jongste jeugd van HIC groeit nog steeds heel hard en daardoor hebben we ook steeds meer trainers nodig. Afgelopen jaren heeft de jeugd van HIC uit de A en B categorie zich erg goed ingezet als trainer op woensdagmiddag voor de D, E en F categorie. Ook dit zal komend jaar weer belangrijk zijn.

 

Wil je training geven op woensdagmiddag stuur dan een mail naar [email protected]. Natuurlijk staat hier ook een vergoeding tegen over.

 

Maar naast onze eigen jeugd zouden wij het ook leuk en goed vinden als meer ouders kunnen helpen in de jeugdopleiding. Vind je het leuk en heb je de tijd om je eigen team het hele seizoen training te geven laat dit dan ook weten en dan is dit mogelijk. Afgelopen jaren zijn we hier mee gestart en dat heeft een positief resultaat in onze ogen.

 

Ook voor de oudere jeugd, A, B en C categorie, hebben we natuurlijk weer trainers en coaches. Ook hier horen we graag als er interesse is om deze leuke leeftijdsgroepen te helpen.

 

Volgend seizoen beginnen we ook met trainerscursussen op HIC om het niveau van de jongste jeugd nog hoger te maken. Ewoud de Man komt hiervoor ons team versterken en gaat de begeleiding van de trainers in de jongste jeugd op zich nemen. Wil je hier aan deel nemen laat dit dan ook snel weten!

 

**************************************************

 

Start trainingen volgend seizoen

 

- zondag 16 augustus einde schoolvakanties basisonderwijs

- zondag 23 augustus einde schoolvakanties voorgezet onderwijs

> vanaf dinsdag 25 augustus start trainingen ABC teams

> vanaf dinsdag 1 september start trainingen alle DEF teams

- zaterdag 5 september oefenwedstrijden

- zaterdag 12 september start voorcompetitie wedstrijden 

 

**************************************************

 

Hockeykampen op HIC

 

Ook de hockeykampen hebben hun weg naar HIC gevonden Afgelopen jaren organiseerde Bovelander hockeykampen al regelmatig jeugdkampen op HIC, dit jaar zijn de nationale Hockeykampen er bij gekomen. Dit kamp wordt overdag georganiseerd en 's avonds gaat iedereen naar huis om de volgende ochtend aanwezig te zijn en plezier te maken. Een leuke manier om op je eigen club lekker sportief en sociaal bezig te zijn dus!

 

Het volgende hockeykamp wordt op HIC georganiseerd:

> 6 t/m 10 juli, Nationale Hockeykampen (www.nationalesportkampen.nl)

 

Ga snel naar hun website en geef je op voor een hockeykamp op je eigen club!

 

**************************************************

 

In de volgende nieuwsbrief

 

- teamindelingen voor seizoen 2009/2010

- trainingsschema voor seizoen 2009/2010 (voor zover bekend op dat moment)

- programma voor seizoen 2009/2010 (voor zover bekend op dat moment)

- andere informatie voor seizoen 2009/2010

 

**************************************************

 

Voor vragen of meer informatie neem contact op met [email protected]