header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Tophockey

wedstrijdverslag HIC-Union

12-3-2009

HIC - Union 2-2

Na een goede start voor Union, waarin een voorsprong werd opgebouwd, moest het team uit Nijmegen uiteindelijk een gelijkspel toestaan. "HIC is niet meer het team waartegen we gemakkelijk met 6-1 wonnen thuis in de eerste competitiehelft", legde coach Obe Postma uit na de wedstrijd. "Het werk van coach Richard de Snaijer werpt vruchten af".

Het eerste halfuur was voor de Nijmegenaren. Jeroen Koch opende de score met een veldgoal. Niet veel later bewees Unions Poolse international Miroslav Juszczak zijn waarde bij de strafcorner. Hij sleepte Union naar 0-2. Nog voor rust kwam HIC met een strafcorner tot 1-2. De start van de tweede helft was spannend. "Daarin verzuimden we de 1-3 te maken en afstand te nemen. We haalden ook te weinig corners", aldus Postma.

De goal viel aan de andere kant vanuit een corner, waardoor het gelijk werd. "Ondanks onze stijgende vorm hebben we moeite om over het dode punt heen te komen. We hadden nog kans op 2-3, maar een derde goal viel niet meer. Andere clubs gaan het tegen HIC ook nog moeilijk krijgen", is de overtuiging van Postma.

Doordat Hurley ruim won van Shinty en ook Tempo'41 donderdag in een inhaalwedstrijd van dat team won, staat Union nu op de derde plaats. " We blijven vertrouwen houden dat we de play-offs gaan halen", zo besloot Postma.
(wedstrijdverslag uit de Gelderlander)
 
HIC's Richard de Snaijer Coach én dubbel scorende speler tegen Union.
 
De HIC spelersgroep dunde de afgelopen weken door allerlei omstandigheden, waaronder lange blessures en een schorsing, tot een gevaarlijk laag aantal spelers uit. Reden waarom coach Richard de Snaijer in de thuiswedstrijd van 8 maart tegen Union gedwongen werd zichzelf op te stellen. Dat vonden zijn 'oude vrienden' van Union eerst nog erg grappig, maar later verging het lachen hen! HIC kwam door het slimme Union-hockey op een schijnbaar dodelijke 0-2 te staan.

En toen betrad Richard de Snaijer het veld... Terwijl de eerste drie strafcorners, zonder Richard, nog op niets uitliepen, was dat euvel direct na zijn binnenkomst opgeheven. Het nam het initiatief, bleek veel fitter dan het 'oude' Union, en drong de Nijmegenaren terug. Helaas lukte het net niet om meer dan De Snaijer's twee strafcornerpushes te maken. In de laatste minuten kwam Union nog gevaarlijk terug, maar zonder te scoren. Zo eindigde deze wedstrijd in een terechte 2-2, zonder ook maar één moment saai te zijn geweest. (verslag van Hoofdklassehockey.nl)

Gerelateerde nieuwsberichten

HIC neemt afscheid van coach Ivar Jager

Agenda

Nog geen agenda punten.

Sponsoren