header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Kerstboodschap en uitnodiging nieuwjaarsreceptie 7 januari 2024

Nieuws afbeelding 24-12-2023

Beste leden van HIC,


Allereerst wil ik iedereen fijne kerstdagen toewensen. Na een drukke eerste seizoenhelft en voor velen al een start in de zaal zullen een paar dagen rust welkom zijn.


Verder wil ik iedereen uitnodigen om gezamenlijk het glas te heffen op 2024 tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari om 17:00 op HIC.


Zo tegen het einde van 2023 is ook een goed moment voor reflectie op het afgelopen jaar. We hebben vele hoogtepunten gehad. Ik noem er enkele:


De jeugd van HIC heeft in 2023 weer een hoop kampioenen voortgebracht. Felicitaties aan alle teams die dat afgelopen kalenderjaar voor elkaar hebben gekregen in de zaal, de voorjaarscompetitie en onlangs de herfstcompetitie. We kijken weer uit naar een mooie huldiging vlak voor de zomerstop van alle kampioenen van dit seizoen.


Onze Dames 1 hebben play-offs gepeeld tegen Bloemendaal. Massaal hebben we onze Dames aangemoedigd, het was gedenkwaardig. Ook dit seizoen hebben we de aspiratie om met onze Dames in de top 3 te komen.


Onze Heren 1 heeft een nieuwe trainer. Het team is relatief nieuw met veel jongens uit eigen opleiding. De plek waarop het team nu staat doet niet geheel recht aan het niveau van het team. De winterstop zal dan ook gebruikt worden om het team verder te ontwikkelen en de potentie te ontsluiten. Hoe dan ook zijn we geweldig trots op onze jongens.


De aanstelling van Rogier Beerendonk als onze nieuwe Technisch Manager Jeugd heeft een prachtige impuls gegeven aan de club in het algemeen en de jeugdteams in het bijzonder. Al na enkele weken zagen we positief resultaat bij de trainingen. Samen met Pieter Griffioen werkt hij er hard aan om de jeugdopleiding van HIC naar een hoger niveau te brengen. Zijn energie en gedrevenheid zijn inspirerend. We hebben nog veel grotere ambities en blijven ook komend jaar investeren in de jeugdopleiding. Onze trainers krijgen opleidingen en waar mogelijk zullen we investeren in nieuwe materialen en middelen om het hockeyniveau bij de jeugd te verbeteren en het plezier verder te verhogen. Op die manier blijven we ook een aantrekkelijke club voor huidige en nieuwe leden.


Dit jaar hebben we voor het eerst een grote barbecue georganiseerd om gezamenlijk het seizoen af te sluiten. Een groot succes en voor herhaling vatbaar. Datzelfde geldt voor de kerstdiners die Iwan dit jaar op poten heeft gezet. Een nieuwe traditie is wat ons betreft geboren.


Het is ook op zijn plaats om hier alle vrijwilligers te bedanken. Zonder hun bijdrage lukt het niet om onze mooie club draaiende te houden. Om alle doelstellingen van HIC op hockeygebied en qua gezelligheid waar te maken, is de inzet van vrijwilligers onmisbaar. We zullen ook komend jaar nieuwe enthousiaste vrijwilligers nodig hebben. Denk er vast over na wat je voor de club kunt en wil doen. We zullen jullie in het nieuwe jaar zeker daarvoor gaan benaderen.


We zijn dit jaar ook een samenwerking aangegaan met J&C Fysio Sportrevalidatie. Twee dagen per week heeft Matthijs Jong (fysio Dames 1) een open spreekuur op de club. Normaal is dat op maandag van 17:00-18:00 en op woensdag van 16.30-17.30. Tijdens de winterstop kun je hem bellen of appen. Zijn telefoonnummer staat in de HIC app.


Voor nu: geniet van de feestdagen en goede jaarwisseling. Ik hoop iedereen te zien op de nieuwjaarsreceptie.


Met sportieve groet, namens het gehele bestuur,


Jasper Kakes