header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

In Memoriam - Oud Voorzitter en Erelid Han Prins

Nieuws afbeelding 2-5-2022

Op 23 april jongstleden is oud voorzitter en erelid Han Prins op 93-jarige leeftijd overleden.

 

Han is vele jaren voorzitter geweest van Hockeyvereniging HIC. Met enorme inspanning heeft hij de overgang in 1961/1962 van de oude velden naar de huidige locatie van HIC aan de Escapade geleid en de bouw en opening van het eerste echte clubhuis. Nog steeds is de familie Prins een veel gehoorde naam op de velden en in het clubhuis. Alle (achter)(klein)kinderen hebben in de daaropvolgende jaren ook op HIC gespeeld of spelen nog steeds op HIC.


Han heeft in het verleden in samenwerking met onze buren RKAVIC en Joseph Wüst het onderhoud van totaal 12 grasvelden op zich genomen en hij heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de verzelfstandiging van de club en het los komen van de paters Jezuïeten. Hij heeft de hockeyclub vorm gegeven richting de vereniging zoals HIC nu is.

 

Mede commissie- en HIC-lid uit die tijd:

'In de tijd dat voor mij hockey belangrijk was, was Han een soort vaderfiguur. Hij sponsorde onze reis met jongens A naar Keulen en Bonn, hij veranderde HIC van een schoolclub in een echte hockey vereniging die door zijn stimulansen groeide en uiteindelijk de hoogste afdeling van de KNHB bereikteHan was een fantastische voorzitter van wie ik heb geleerd vergaderingen te leiden”.

 

 

Afgelopen vrijdag heeft de begrafenis in besloten kring plaatsgevonden. Er zijn veel HIC-ers die hem en zijn familie een warm hart toedragen. 


Wij wensen de familie veel sterkte met dit enorme verlies.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws