header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Tophockey

HIC Heren 1 met borst vooruit de 2e seizoenshelft in

Nieuws afbeelding 27-3-2022

1e seizoenshelft

Het is alweer enige tijd geleden dat jullie, de trouwe supporters van HIC, een update van ons hebben gekregen. Waarschijnlijk volgen jullie ons Instagram kanaal (@hicheren1) en zijn jullie helemaal bij want het seizoen 2021-2022 ging tot nu toe al alle kanten op. Verschillende COVID-maatregelen én een sterk vertegenwoordigende groep geblesseerde spelers zorgen voor genoeg uitdaging in de 1e seizoenshelft alleen al. Wij als team zijn hier enorm volwassen mee omgegaan en hebben wekelijks alles gegeven om deze uitdagingen zo goed mogelijk het hoofd te bieden.

 

Zaalhockey en de winterstop

En ja, daar was dan toch die, misschien wel verlangde, winterstop. Een moment voor de selectie om zichzelf even wat rust te gunnen, de batterij op te laden en vooral mentaal en fysiek weer sterker te worden. De winterstop gaf ons de mogelijkheid om een intensief traject te volgen bij het Rockstar Instituut. Hier hebben wij meerdere malen per week aan onze kracht en mobiliteit gewerkt om zo sterker de 2e seizoenshelft te kunnen starten. Waar er hard getraind werd in de sportschool, werd er ook wekelijks gezaalhockeyd. Het is jullie natuurlijk niet ontgaan, maar Heren 1 speelt in de zaal op het hoogste niveau, de Hoofdklasse. Eindelijk mocht de zaalploeg, met enkele oude bekenden als Casper Engelkens, Rogier Schaeffers en Niels Hesseling, weer aantreden na 2 overgeslagen seizoenen. Vastberaden trok de zaalploeg ten strijde, en met succes! Het team wist een knappe prestatie in de poulefase neer te zetten en mocht daardoor uitkomen in de winnaars-poule. Een vierde plek kenmerkt het succesvolle seizoen in de zaal! Deze prestatie bood een goede dosis energie en enthousiasme voor de herstart op het veld.

 

Voorbereiding op de 2e seizoenshelft

Na een geweldig zaalseizoen en een gedisciplineerd traject bij Rockstar werd de voorbereiding op de 2e seizoenshelft gestart. Waar het normaal gesproken nog onzeker is of er buiten gehockeyd kan worden in de eerste week van februari, was daar nu gelukkig geen sprake van. De voorbereiding werd met enorm veel enthousiasme gestart en de energie spatte van de groep af. Iets wat, zeker toen het einde van de 1e seizoenshelft naderde, niet geheel van zelfsprekend meer was. Deze goede ‘vibe’ samen met de terugkeer van enkele herstelde spelers zorgde voor een situatie als vanouds. Tijdens de trainingen ging het er weer hard aan toe en werd er gestreden voor elke centimeter, met als kers op de taart de eindpartij met de welbekende ‘winaarsfoto’. Een intensief en effectief programma werd afgewerkt met enkele speciale activiteiten. Zo zijn wij een interessante workshop gaan volgen in het beter ademen, wat meer gezondheidsvoordelen heeft dan jullie waarschijnlijk denken. Daarnaast zijn er de nodige team etentjes geweest en is er dus ook vaak genoeg een moment geweest om even te lachen met elkaar en eens over andere dingen dan hockey te praten, alhoewel, snel genoeg gaat het toch weer over de snelheid van Rico, de weergaloze techniek van Xander of de verwoestende backhand van Gijs. Elke week was de groei van individuele spelers te zien en resulteerde dit dan ook in een team dat steeds beter werd en beter door kreeg waar het goed in is. Wat dit precies is kunnen wij hier helaas niet toelichten, dat zou de concurrentie onnodig wijzer maken dan dat zij al zijn en dat voorkomen wij het liefst ten alle tijden. Daartegenover staat dat we jullie, als trouwe supporters, graag uitnodigen om deze ploeg vol energie en drive in het echt te aanschouwen. De 2e seizoenshelft staat er een ploeg die jullie en de tegenstanders zal verassen, dat is zeker.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Agenda

Nog geen agenda punten.

Sponsoren