header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

HIC Zoekt! Bestuurslid Tophockey

Nieuws afbeelding 31-5-2021

Hockeyclub HIC is een vereniging onder de rook van Amsterdam en heeft een gezonde ambitie met een goede mix tussen breedtesport en tophockey. De vereniging telt momenteel ongeveer 1400 leden. Heren 1 en Dames 1 spelen Promotieklasse, Dames 2 en Dames 3 spelen reserve Hoofdklasse. De lijnteams in de jeugd spelen verdienstelijk en er wordt in de Super A en Super B competitie gepresteerd. Alle jeugdteams hebben een trainer en coach en spelen per toerbeurt op één van de twee watervelden.

Tophockey

De commissie Tophockey zorgt ervoor dat er elk jaar een representatief begeleidingsteam voor de vier teams (D1, D2, H1 en H2) is aangesteld. Voor de eerste teams verstaan we onder staf naast coach en/of trainers ook overige begeleiding in de vorm van fysiotherapie, videoanalyse, manager en keeperstrainer. Daarnaast kan de commissie vanuit haar rol ook betrokken worden bij het aantrekken of over de streep trekken van nieuwe spelers.

Het is de voornaamste taak van het begeleidingsteam om met de spelersgroep een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. De commissie is verantwoordelijk voor de begeleiding en beoordeling van het begeleidingsteam. Je zal daarom regelmatig wedstrijden bijwonen, daaromheen informeel spreken met spelers en staf en uiteindelijk periodiek evaluaties hebben over de gang van zaken, resultaten en voortgang.

Dit doe je:

Als bestuurslid Tophockey ben jij verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van het tophockeybeleid binnen Hockeyvereniging HIC, zowel strategisch als financieel en je zorgt voor de benodigde faciliteiten. Daarbij geef je leiding aan de commissie Tophockey en ben je de liaison tussen de commissie en het bestuur. Over het beleid van Tophockey leg je binnen het bestuur verantwoording af.

Je hebt een representatieve en informerende functie naar de leden, spelers en ouders toe. Binnen de commissie zijn de verantwoordelijkheden tussen de heren- en de damesteams verdeeld, aan jou als voorzitter de taak om dit in goede banen te leiden. Jouw rol als bestuurslid Tophockey kost je gemiddeld ongeveer twee uur per week dus het is uitstekend te combineren met werk én privé.

Jij bent hier goed in:

      Behartigen van de belangen van het bestuur op het gebied van Tophockey en Prestatiehockey

      Contact leggen en voeren van gesprekken met staf en begeleiding van tophockey-teams

      Bijdragen aan het uitvoeren van een strategisch als financieel Tophockey beleid 

      Je geeft leiding aan de commissie Tophockey

HIC is op zoek naar een bestuurslid Tophockey die zichzelf herkent in het volgende profiel:

      Goed organiserend vermogen en goede managementvaardigheden;

      Uitstekende communicatieve vaardigheden;

      Het kunnen vertalen van jouw ideeën en ervaring in een bestuurlijke omgeving;

      Goed kunnen verbinden en samenwerken;

      Kennis van en ervaring met tophockey is een pré;

      Flexibele instelling en stressbestendig;

      Proactieve houding en daadkrachtig

 

Reageren

Heb je interesse? Neem dan contact op met de voorzitter, Jeroen Derkx, via
[email protected]

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws