header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Wie zijn de nieuwe trainers / coaches dit seizoen?

Nieuws afbeelding 6-8-2020
HIC intro nieuwe trainers

Volgende week starten de meeste selectie teams met trainen. Nieuw seizoen na een raar Corona seizoen. Bij HIC zijn er een aantal trainers vertrokken zoals Mattijs en Michiel, er zijn ook flink wat nieuwe namen bij gekomen. 

Bijgaand kort een introductie:

Tim Broenink


Tim zal in het aankomende seizoen verantwoordelijk zijn voor de ABC categorieën als technisch coordinator. 

"Mijn doel hierin is te zorgen dat elk jeugdspeler met plezier bij HIC hockeyt en gefaciliteerd wordt in zijn/haar ambitie. 

Om dat voor elkaar te krijgen speelt in mijn optiek de trainer/coach de grootste rol, vanuit de club zal ik tevens fungeren als klankbord voor de trainers en coaches in deze categorieën. 

Ik kijk er ieder geval naar uit om samen te werken aan de ambities van de club”


Andrew Drummond (Zuid-Afrika / Engels)


Andrew is een Zuid-Afrikaan die onlangs naar Nederland is verhuisd om zijn carrière als fulltime hockeytrainer en -coach voort te zetten. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring in coaching en heeft gewerkt met leeftijdsgroepen van 10 jaar tot senior high performance teams. Andrew wordt bij HIC hoofdcoach MB1 dat uitkomt in de landelijke competitie en zal ook diverse zowel breedte als selectie teams gaan trainen.

Andrew heeft erg veel ervaring als coach/trainer/manager bij diverse clubs en organisaties zoals onder andere directeur hockey Stellenbosch, coach van Rhenish Girls 'High School en Coach Nationaal dames onder 21.

"Hockey is een sport die eenvoudig is qua concept en toch zeer complex qua uitvoering, waardoor er zoveel lagen mogelijk zijn, afhankelijk van het niveau waarop je meedoet. Het is buitengewoon belangrijk dat elke speler binnen elk team kan groeien naar zijn persoonlijke doelen via de collectieve teamomgeving. Door te sporten leren we niet alleen hoe te concurreren, maar ook alle vaardigheden die nodig zijn in een breder leven om te gaan met succes en teleurstelling en alles daartussenin. Als voetbal 'het mooie spel' is, dan is hockey 'het magische spel'. "

Florijn Perdok


Het komende seizoen zal Florijn de trainer/coach zijn van Meisjes A1

"HIC heeft een rijke historie met een uitdagende sportieve ambitie. Afgelopen jaren heb ik mij in het tophockey mogen ontwikkelen als assistent trainer/coach bij Laren heren 1 (promotieklasse) en als trainer/coach van Union JA1 (landelijk). Mijn sportieve ambitie en gedrevenheid sluiten goed aan bij HIC, ik heb onwijs veel zin in het nieuwe seizoen”

Ivar Jager


 Ivar Jager is volgend seizoen de Nieuwe coach van HIC Dames 1. Ivar is afkomstig van het eveneens in de Promotieklasse spelende Nijmegen, waar hij in de afgelopen drie jaar assistent-trainer/coach bij Heren 1 was. Naast technisch coördinator van de jeugd, trainde hij daar tevens vanaf 2017 de topjeugd. In de periode 2013 - 2017 is hij (achtereenvolgens) coach geweest bij Heren 1 & Dames 1 van G.C.H.C. Groningen (1e Klasse) en Heren 1 van Groninger Studs (1e Klasse).  Ivar traint ook MA1, hierdoor is de aansluiting tussen onze topjeugd en tophockey voor de komende jaren verzekert 

Meer vragen aan de nieuwe coaches/trainers? #durftevragen, volgende week zijn ze weer aanwezig op HIC