header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Update jeugd teamindeling en trainers 20/21

Nieuws afbeelding 26-4-2020

Naast het afronden van het huidige seizoen is onze technische manager jeugd Derk met alle trainers en technische co√∂rdinatoren druk bezig om na te denken over de teamindelingen voor het nieuwe seizoen. 


De indeling zal tot stand komen in een samenwerkingsverband tussen de technisch manager en co√∂rdinatoren. Namens de jeugdcommissie is Anouk Holsboer vorig jaar september begonnen met een project om te komen tot een heldere richtlijn waarin staat hoe we binnen de jeugd van HIC elk jaar komen tot een indeling van de teams. Het doel is om een heldere en transparante richtlijn te hebben zodat alle jeugdleden weten hoe de indeling van de teams tot stand komt.


Middels diverse brainstormsessies met achtereenvolgens de categorie co√∂rdinatoren, een afvaardiging van de coaches en van de trainers. Aan de hand van de uitkomst van de sessies is een concept richtlijn opgesteld. Dit concept is in februari besproken in een klankbordgroep, die bestaat uit twee afgevaardigden uit elk van deze drie groepen. Nadat de klankbordgroep het eens was heeft de jeugdcommissie de richtlijn eind februari vastgesteld. 


De richtlijn is te lezen via bijlage onderaan dit artikel.


Dit jaar is natuurlijk anders dan andere jaren: net nadat we met de richtlijn aan de slag wilden op het veld, sloot HIC noodgedwongen de deuren. Toch zal dit jaar de richtlijn gehanteerd gaan worden bij de indeling van de teams voor volgend seizoen. De verwachting is dat de nieuwe indeling begin juni wordt gecommuniceerd.


Ook is de Technische Commissie Jeugd druk bezig geweest de afgelopen weken met het aanvullen van nieuwe trainers en coaches, dit in verband met het vertrek van twee waarde vollen trainer/coaches; Michiel Vastenou en Mattijs Heemskerk.


Beide HICcers hebben de afgelopen jaren zich meer dan 100% ingezet voor HIC. 


Mattijs is als TC E/D betrokken geweest om een gezamenlijk visie te ontwikkelen samen met de Technisch Manager Jeugd. Ook is hij betrokken geweest als Coach bij de successen bij MC1 en MB1 op landelijk niveau. Mattijs gaat zich richten op een studie en heeft daar tijd voor nodig. 


Michiel Vastenou is een kind van HIC, vanuit de Jeugd is hij zeer betrokken geweest als Voorzitter Jeugd Events, Coach van MA1, Erg betrokken vrijwilliger en in 2014 uitverkozen als HIC Kanjer. Onze HIC Jeugd van de afgelopen 11 jaar kent hem als D-Kamp leider waar hij aan de wieg van het succes stond. Ook als op sportief vlak heeft Michiel voor HIC gescoord, een mooie inval beurt (verloren) in Heren 1 op een druilerige dinsdag op Laren.


Beide heren wensen wij erg veel succes toe en benadrukken dat de deur bij HIC altijd openstaat.

Bijlage

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws