header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

We mogen weer! Maar met regels!

Nieuws afbeelding 26-4-2020

Zoals aangekondigd mag onze jeugd binnenkort weer hockeyen. Net als de kinderen zijn wij daar natuurlijk ook erg blij mee. 


Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen, alleen zal het niet zo gaan als jullie gewend zijn. De gemeente en de KNHB hebben strenge voorwaarden gesteld het openstellen van hockey trainingen. Om aan alle richtlijnen te voldoen moet HIC een plan opstellen. Een van de richtlijnen is het aanwijzen van permanente "corona-verantwoordelijken" op HIC. Deze vrijwilligers zullen op de club aanwezig zijn en toezien op de strikte naleving van de voorwaarden. 


Dat plan dienen wij uiterlijk maandag 27 april in bij de gemeente, goedkeuring volgt daarna. Pas als dat is gebeurd, mogen we weer het veld op. Helaas kan het gemeentelijke akkoord nog wel enkele dagen duren. We kunnen nu dus nog niet precies zeggen wanneer de trainingen weer beginnen. Verwachting is dat wij in de einde week een reactie krijgen. Dit betekent dat wij nog niet op woensdag 29 april kunnen starten. Wij hopen een week later, echter dit hangt af van de snelheid waarin de gemeente met een reactie komt.

 

Zodra we groen licht van de gemeente krijgen, ontvangt de jeugd ook het trainingsschema. Het huidige schema passen we iets aan om de het aantal kinderen dat tegelijk komt en gaat te beperken. Daarnaast zal de jeugd een gedetailleerd overzicht ontvangen van de regels waaraan de jeugdspelers, de ouders en de trainers zich zullen moeten houden. 


Op voorhand al enkele regels:    


1. Jeugdspelers blijven thuis bij klachten, koorts, hoesten en verkoudheid. Als iemand in het gezin koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidaklachten heeft. blijft de jeugdspeler thuis;

2. Er mogen geen ouders op HIC komen. Kinderen die gebracht en gehaald worden, kunnen alleen worden afgezet en opgehaald, K&R locatie volgt;

3. Het clubhuis blijft dicht. Jeugdspelers dienen na de training direct weer te vertrekken;

4. Bij de trainingen van de ABC jeugd zullen we er strikt op toezien dat alle jeugdspelers anderhalve meter afstand tot elkaar houden, dus ook broertjes/zusjes zullen zich daar aan moeten houden.

5. Alle jeugdspelers en ouders zullen de aanwijzingen van de trainers en de "corona-verantwoordelijken" stipt moeten opvolgen. Indien we niet strikt aan alle voorwaarden voldoen, lopen we het risico dat de gemeente de goedkeuring intrekt.


Het definitieve overzicht van voorwaarden wordt gedeeld na akkoord van de gemeente. 


Wij zoeken ouders die bereid zijn om een of meer middagen in de week te fungeren als corona-verantwoordelijke. Wij maken een rooster om ervoor te zorgen dat er in beginsel steeds twee corona-verantwoordelijken op HIC aanwezig zijn tijdens de trainingen. Als je wilt meehelpen, laat het weten via [email protected].


Het heeft even wat voeten in de aarde, ook hoe het voor kinderen tm 12 jaar en vanaf 13 eruit komt te zien, echter we doen er alles aan zo snel mogelijk weer te kunnen hockeyen. Nog even geduld.


Tot op de velden!

Reacties


Roemer Ekhart

26-4-2020 @ 23:46:06 |Clubhuis dicht: betekent dat ook geen toiletten open?

Reageer op het nieuws