header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

In Memoriam - "Meneer Turk"

Nieuws afbeelding 4-11-2019

Het is zaterdagochtend, we rijden door het tunneltje en lopen via de hoofdingang langs veld 7 naar het clubhuis. Een half uur later staan er 22 jongetjes op hun kicksen te dauwtrappen op het natte gras, we spelen tegen Abcoude maar de wedstrijd kon niet beginnen omdat er een scheidsrechter ontbrak. Gelukkig was daar meneer Turk, gewapend met bodywarmer en fluit zorgde hij voor 22 blije spelers en dito ouders. Als we hem bedankten volgde er een kleine glimlach, een bescheiden "graag gedaan” en een grap over degene die had verzaakt.


Dit was lang geleden maar voor vele Hiccers ook later een zeer herkenbare situatie. In een tijd zonder internet was Meneer Turk de voorloper van "iklaatfluiten.nl”, hij was HET aanspreekpunt als het ging om dubieuze arbitraire beslissingen, de motivator om je scheidsrechters kaart te halen en was bijna wekelijks op HIC aanwezig. Hij floot graag en veel wedstrijden van jong tot oud, dames of heren, waardoor hij op HIC een autoriteit werd binnen en buiten de lijnen. Toen het wat minder ging met zijn gezondheid en hij niet meer kon fluiten kwam hij gelukkig nog geregeld kijken bij zijn zoon. 


Helaas is meneer Turk ons op 19 oktober jl. ontvallen. Wij koesteren de mooie herinneringen en alles wat hij gedaan heeft voor HIC en haar leden. 


Wij wensen zijn vrouw, dochter en zijn zoon Benno met partner en kinderen sterkte met het dragen van dit verlies. 

Reacties


Els Oldenziel

10-11-2019 @ 10:42:25 |Heel veel sterkte voor de familie. Heel veel oefenwedstrijden van mijn tijd in dames 1 werden door meneer Turk geflotenfamilie.fOok ik

Els Oldenziel

10-11-2019 @ 10:43:30 |Meneer Turk was altijd vriendelijk en correct en hoorde gewoon bij HIC.

Reageer op het nieuws