header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Senioren

Trimhockey op HIC. Een geslaagde formule.

Nieuws afbeelding 15-10-2019

Bij HIC staat trimhockey al vele jaren bekend om de gezelligheid en sportiviteit. Een groep enthousiaste leden (inmiddels al zo’n 65) komt ieder donderdag tussen 20:00-21:30 uur bij elkaar om onder leiding van ervaren hockeytrainers te werken aan hun hockeyvaardigheden. Na een gezamenlijke warming-up wordt er 50 minuten lang getraind in de vorm van diverse oefeningen en spelsituaties. Na dit uur spelen we ter afsluiting nog een onderlinge partij. Uiteraard volgt er daarna - voor wie wil - nog een derde helft.

 

Het succes van trimhockey bij HIC en de voortdurende groei is vooral ontstaan doordat een paar jaar geleden is besloten om twee aparte groepen te vormen. Een voor de beginners/minder fanatieken en een voor de gevorderden/fanatieken. Juist door deze splitsing aan te brengen voelt iedereen zich thuis binnen de trimhockeygroep op HIC. Overigens bepaalt iedereen zelf in welke groep hij/zij gaat spelen.

Gedurende het jaar worden er ook samen met de andere clubs in Amstelveen/Amsterdam diverse toernooien georganiseerd. Wat begon met een drieluik met Hurley en Pinoké is onlangs uitgegroeid tot een toernooi op HIC met maar liefst 9 deelnemende trimhockeyteams uit de regio Groot-Amsterdam. Ook neemt een team van HIC-trimmers ieder jaar deel aan het internationale Nederland-Duitsland trimhockeytoernooi. Een toernooi dat eind juni 2020 op en door HIC georganiseerd gaat worden. Naar verwachting zullen er zo’n 16 teams naar Amstelveen komen om twee dagen te komen hockeyen en natuurlijk te feesten want dat hoort natuurlijk ook bij (trim)hockey.

 

De afgelopen jaren is er ook twee keer een team van enthousiaste trimmers naar Barcelona gereisd voor een heuse ‘trainingsstage’ en wedstrijden tegen Spaanse teams. Uiteraard is ook de stad zelf aan een grondige ‘inspectie’ onderworpen (de Sagrada Família was nog steeds niet af) en was het naast hard werken ook heel gezellig. En vergeet niet het jaarlijkse twee landen toernooi waar HIC aan mee doet, het DNFT toernooi. Wist je dat 26 juni tm 28 juni 2020 HIC dit toernooi gaat organiseren? 16 clubs op HIC, een heel weekend lang!


Ook verzorgt HIC alweer een paar jaar zaalhockey voor trimhockeyers. Dit is ook een groot succes.

 

Heb jij interesse om samen met een vriend(in), collega of andere ouder een keer mee te komen trainen of gewoon eens te komen kijken? Uiteraard ben je van harte welkom. Je kunt drie keer gratis met ons mee trainen om te kijken of je het leuk en gezellig vindt. Ongeacht je hockeyervaring. Heb je geen stick? Geen probleem. Die verzorgen wij. Je dient alleen zelf te zorgen voor een bitje, scheenbeschermers en goede schoenen. Wil je hier gebruik van maken? Stuur dan een e-mail t.a.v. Léon Jansen naar [email protected]