header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

100 dagen Taeke

Nieuws afbeelding 15-10-2019 Allen. 

Afgelopen zomer ben ik met heel veel plezier aan de slag gegaan bij HIC, in de rol van Technisch Manager Jeugd. Voor diegene die het niet weten lijkt het me goed een klein stukje achtergrond wie ik ben en wat ik voor ogen heb met de jeugd van HIC. 

Ik ben zelf in de E-tjes begonnen op LOHC (Leiden), omdat voor mijn ouders makkelijker was wanneer ik op dezelfde club zou sporten als mijn oudere zus en broer. Als ik het na een jaar niet leuk zou vinden zou ik weer terug mogen gaan op voetbal, maar zoals jullie al kunnen raden is dat nooit gebeurd. Ik heb de hele jeugd bij Leiden gespeeld en ben daarna op mijn 17de naar HC Klein Zwitserland vertrokken, omdat ik graag wilde proberen in de Hoofdklasse te spelen. En dat is gelukt. Uiteindelijk heb ik 17 jaar Hoofdklasse mogen spelen en onderwijl 242 keer voor het Nederlands elftal uit mogen komen. Hockey heeft mij zoveel gegeven door de jaren (vriendschappen, kampioenschappen, leren omgaan met tegenslagen, teamgevoel en ga zo maar door) dat ik nu graag wil helpen om de jeugd van HIC ook het maximale uit hockey te halen, wat dat dan maar mogen zijn. 

Het allerbelangrijkste zal altijd het plezier blijven. Dus of je nu in een selectieteam zit of een breedte-team, in de F of de A, uiteindelijk komen we allemaal naar de club omdat we het leuk vinden. En aan die plezierbeleving wil ik graag mijn steentje bijdragen. 

En er zijn zeker uitdagingen. Om ├╝berhaupt het trainingsschema in elkaar te draaien, met alle pijnpunten zoals beschikbaarheid trainers en velden, uitdaging schooltijden, was al een hele uitdaging. Helaas kunnen we nooit iedereen helemaal tevredenstellen, maar weet dat we erg ons best gedaan hebben om met zo veel mogelijk wensen rekening te houden. Ik wil graag vanaf deze plek ook Mirjam Stehmann en Annelies Bitang nog officieel bedanken, want ik kan met zekerheid zeggen dat zonder hun onuitputtelijke hulp was het niet gelukt! 

Zoals ik hier en daar al eerder heb aangegeven was de eerste prioriteit om iedereen weer op het veld te krijgen na de zomer, met een trainer en een coach. Dat is gelukt en nu gaan we aan de slag om te kijken waar we nog verbeteringen kunnen aanbrengen om ervoor te zorgen dat iedereen met nog meer plezier de trainingen en wedstrijden speelt. We zijn op de achtergrond al met het één en ander bezig, maar daarover op een later moment meer. 

Voor nu wens ik iedereen een heel prettig seizoen en hopelijk tot snel, op of naast het veld. 

Groeten,
Taeke Taekema

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws