header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Nieuwe regels seizoen 19/20

Nieuws afbeelding 26-8-2019

Nieuwe hockeyregels met ingang van 1 augustus 2019

  • Vier kwarten in plaats van twee helften met maximaal 2 minuten pauze tussen de kwarten en vijf tussen de eerste en tweede helft. Een kwart duurt 17.5 minuten

  • De vliegende keeper bestaat niet meer; een team speelt met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper of met 11 veldspelers. Bij het laatste scenario mag dus niemand in de cirkel de bal met het lichaam stoppen

  • Strafcorner aan einde van de wedstrijd: de strafcorner is (onder andere) ten einde als de bal meer dan 5 meter buiten de cirkel is, net als tijdens de wedstrijd.

  • Na een strafcorner mag een verdediger een vrije slag/uitpush te nemen (geen selfpass!) met het masker op.

  • Bij een aanvallende vrije slag binnen 5 meter van de cirkel is het de verdedigers, die binnen de cirkel en binnen 5 meter afstand staan, toegestaan om met de aanvaller (die een selfpass neemt) mee te bewegen, mits de vrije slag direct wordt genomen. Deze verdedigers mogen niet de bal spelen of een poging doen om de bal te spelen, voordat de bal minimaal 5 meter is verplaatst. Als de aanvaller er niet voor kiest de vrije slag direct te nemen, dan moeten alle andere spelers (aanvallers en verdedigers) op zijn minst 5 meter afstand nemen van de bal totdat de vrije slag wordt genomen.

  • Een vrije slag voor de verdediging voor een overtreding in de cirkel mag weer overal in de cirkel worden genomen

  • Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt, voordat de bal is aangegeven, dan wordt de aangever bestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de middenlijn op te stellen.

https://www.knhb.nl/nieuws/ regelwijzigingen-alle- elftalwedstrijden-in-vier- kwarten-de-vliegende-keeper- verdwijnt

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws