header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

BREAK: Taeke Taekema Nieuwe technisch Manager Jeugd HIC

Nieuws afbeelding 20-5-2019 Taeke Taekema vanaf 1 juli Technische Verantwoordelijke Jeugd HIC 

Amstelveen, Taeke Taekema gaat een samenwerking aan met Hockeyvereniging HIC uit Amstelveen. Hij volgt Menno van der Veen op als Technisch Manager Jeugd. Taeke start 1 juli met de voorbereiding voor het volgende seizoen.

Met 242 officiële interlands en vele jaren als trainer/coach bij verschillende clubs brengt de voormalige international veel ervaring met zich mee. HIC is de afgelopen jaren enorm gegroeid naar een grote regionale club met momenteel 70 jeugdteams. De club uit Amstelveen heeft ambitie een sterke doorstroom te creëren vanuit de jeugd naar tophockey zonder het sterke familiegevoel binnen te club te verliezen waarbij iedereen op elk niveau kan spelen. HIC was al langere tijd op zoek naar een opvolger voor de vertrekkende Menno van der Veen die 16 jaar bij de jeugd betrokken was. Met Taeke Taekema heeft HIC een uitstekende opvolger gevonden die de jeugd op een nog hoger niveau kan brengen. 

Taeke: "De afgelopen jaren heb ik bewust een stap terug gedaan vanuit Hockey, echter het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Sinds ik in Ouderkerk woonachtig ben is HIC praktisch een buur waar bij ik veel enthousiaste dorpsgenoten wekelijks met veel plezier naar toe zie gaan. Toen de opening zich voordeed om HIC de komende jaren te helpen bij het verder professionaliseren van de jeugd hoefde ik niet lang na te denken. De afgelopen periode heb ik mij ook zeer verdiept in de huidige situatie van HIC waarbij er een goede balans is in Prestatie (Red. flink aantal HIC lijnteams spelen landelijke competities) en Breedte teams belangrijk is voor de cultuur binnen HIC. Ik kijk er naar uit om vanaf 1 juli samen met de technische coördinatoren en trainers van start te gaan.” 

HIC: "Taeke heeft tijdens de gespreken die wij met hem voerde een heldere visie gedeeld hoe wij jeugdhockey de komende jaren verder kunnen ontwikkelen. Met zijn kennis, kunde en enorme enthousiasme zorgen wij dat de ontwikkeling van jeugdspelers, zowel top als breedte, verder kan worden ontwikkeld. Wij kijken enorm uit naar de samenwerking met Taeke”. 

Reacties


Monique van Seumeren

20-5-2019 @ 09:13:50 |Super cool!!

Rosa Kromhout

20-5-2019 @ 09:22:40 |wow...

Mees Onnes

21-5-2019 @ 19:51:37 |Welkom Taeke!

Isabelle Kinebanian

25-5-2019 @ 10:01:11 |Wat supergaaf Taeke!!

Reageer op het nieuws