header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Tophockey

Helen Lejeune vertrekt per direct bij HIC

Nieuws afbeelding 26-4-2019 De Amstelveense Promotieklasser HIC en Heren 1 coach Helen Lejeune – van der Ben hebben met onmiddellijke ingang de samenwerking beëindigd. 

Daags voor het paasweekend legde Lejeune haar functie neer. HIC 1 staat met nog 5 wedstrijden te gaan 9e op de ranglijst, op slecht 1 punt onder Voordaan. "Helaas zitten we al een tijdje in de hoek waar de klappen vallen”, vertelt Helen Lejeune. "HIC heeft de afgelopen seizoenen geleund op een kern van ervaren spelers met daaromheen een kleine groep jeugdige talenten van buitenaf. Het afgelopen jaar misten we met deze mix van spelers, op een haar na de play-offs voor promotie naar de Hoofdklasse. Dit jaar plaatste HIC zich als nummer 3 in de poule overtuigend voor de nieuwe Promotieklasse. Helaas hebben we deze lijn door interne en externe factoren dit seizoen niet door kunnen trekken. Los van de blessuregolf die het team al het hele seizoen teistert (waaronder meest recentelijk de blessures van onze keeper Renz, cornerman Luc en spits Casper van Wandelen) zitten we nu in de hoek waar de klappen vallen. Na ongelukkige nederlagen tegen Laren en Cartouche en de zeperd tegen Schaerweijde en de daarmee gepaard gaande onrust binnen de vereniging had ik het gevoel dat ik het team niet meer op de juiste manier kon inspireren. Ik heb daarom besloten om vervroegd mijn taken neer te leggen en hoop dat mijn laatste betoog het team helpt in de weg omhoog”. 

Willem Prins, Tophockey HIC:Met ongelooflijk veel respect voor Helen nemen wij afscheid van haar als coach. We weten dat deze stap ontzettend moeilijk is voor haar. De tijd en de energie die zij inbrengt is prijzenswaardig. Persoonlijk hebben wij samen veel tijd gestoken in de samenwerking en het team, helaas door omstandigheden zoals Helen beschrijft lukte het niet onze ambities te halen. Wij danken Helen voor de samenwerking de afgelopen drie jaar en wensen haar nog mooie jaren in haar hockey carrière bij o.a. de bond en HGC!

Per direct neemt assistent Bastiaan Ophof het roer over van Helen, hij wordt hierbij ondersteund door Jeroen Schoenmakers.


Reacties


Myrthe Otten

6-5-2019 @ 17:30:05 |Helen, gedreven pro, heel veel succes verder.

Reageer op het nieuws


Gerelateerde nieuwsberichten

HIC neemt afscheid van coach Ivar Jager

Agenda

Nog geen agenda punten.

Sponsoren