header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Helen Lejeune nieuwe hoofdcoach bij HIC Heren 1

Nieuws afbeelding 29-5-2017 Helen Lejeune, strafcornerspecialist, oud-International (125 caps) en oud speelster bij Amsterdam D1 is komend seizoen (2017/2018) de hoofdcoach van het eerste herenteam van HIC Hockey. Helen volgt hiermee Dirk Verhagen op die zelf aan heeft gegeven een stap terug te doen en als Assistent Coach bij de club betrokken blijft.

Helen brengt naast haar vakopleidingen aan de Amsterdamse Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO), de KNHB, de FIH en het Johan Cruijff Institute voor Sports Studies, veel praktijkervaring met zich mee. Met het Nederlands team werd zij wereldkampioen in 1986 en 1990, en behaalde zij brons bij de Olympische Spelen van 1988 in Seoul. Als clubspeelster werd ze meerdere malen landskampioen en Europees kampioen. Na haar actieve sportcarrière stortte Helen zich op training en begeleiding van teams. Zo was zij bijvoorbeeld coach van HGC Dames 1 en Heren 2, en 4 jaar bondscoach van respectievelijk Ned. A en Ned. B. Op dit moment is zij betrokken bij de begeleiding van AH&BC meisjes A1 en tevens bondscoach van het opleidingsteam meisjes B van de KNHB.

HIC is ontzettend blij dat Helen, die al een aantal seizoenen langs de lijn heeft gestaan bij HIC en daar de specialistentrainingen voor de mannen verzorgde, deze uitdaging heeft aangenomen. Daarnaast is HIC zeer in zijn nopjes dat een groot deel van de staff behouden is gebleven voor het nieuwe seizoen. Met Helen als hoofdcoach, Dirk Verhagen als haar assistent en Monique Weehuizen als manager heeft HIC een uitstekende basis voor de begeleiding van HIC heren 1 gelegd.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws