header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

70ste verjaardag van HIC wordt dit weekeind gevierd!

Nieuws afbeelding 21-9-2016

Hockeyvereniging HIC in Amstelveen viert in het weekend van 23 tot 25 september haar 70-jarig bestaan. Dit wordt groots gevierd door alle leden van jong tot oud, met veel gezelligheid, optredens, spelletjes en natuurlijk een lekker partijtje hockey.

 

Andere tijden

Vlak na de oorlog, op 8 september 1946, werd de rooms-katholieke Hockeyvereniging Ignatius College opgericht als schoolclub van het gelijknamige Jezuïetencollege aan de Hobbemakade in Amsterdam. Uniek voor die tijd was dat ook meisjes in een vroeg stadium werden toegelaten. Zij kwamen van het Fons Vitae Lyceum in Amsterdam. In de loop der tijd is de band met het Ignatius steeds losser geworden en uiteindelijk volledig verbroken.

 

Lustrum programma

Het lustrumweekend wordt vrijdagavond afgetrapt met een gezellige barbecue voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de club. Een aantal van hen wordt hierbij extra in het zonnetje gezet. 
De zaterdag staat in het teken van de jeugd. Tussen de wedstrijden door, die onder extra grote belangstelling worden gespeeld, is er vertier voor jong en oud. Oudhollands vermaak in de vorm van een zweefmolen gaat hand in hand met een hippe silent disco. Aan het eind van de dag is er een optreden van de Ouderkerkse Voice of Holland deelnemer Dion Cuiper met band. 
Het feestweekend wordt zondag afgesloten met een 
Super Sunday, een "Thé Dansant”.  Een prachtig feest voor alle senioren van HIC inclusief een spetterende act.  
Voor oud-leden en andere belangstellenden is in de middag een apart programma.

Het volledige Lustrum programma van vrijdag 23 tot en met zondag 25 september kan bekeken worden op de website van HIC