header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Doe mee met de Nationale Kinderzwerfboekdag op 7 oktober!

Nieuws afbeelding 23-9-2015 En breng een kinderboek naar Kinderzwerfboekstation op HIC

Op woensdag 7 oktober is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook ons Kinderzwerfboekstation op HIC doet mee! Wij roepen kinderen op om op 7 oktober gelezen kinderboeken bij HIC te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur.

Wat is een Kinderzwerfboek-station?
Op HIC is een Kinderzwerfboek-station, een plek waar zwerfboeken zich thuis voelen. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk een Kinderzwerfboek-station. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers.

Doe je bitje in en breng een boek
De Kinderboekenweek start op 7 oktober. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Kom 7 oktober naar HIC om je gelezen kinderboeken te brengen. Wie weet zie je gelijk een leuk boek om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen!

Voor meer informatie en de adressen van Kinderzwerfboek-stations:www.kinderzwerfboek.nl