header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Jeugd

De jeugdafdeling van HIC is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Momenteel zijn meer dan 850 meisjes en jongens lid, verdeeld over meer dan 60 teams. Bij HIC draaien de eerste teams op het hoogste niveau mee. Wij vinden plezier in het spelen zeker net zo belangrijk als het presteren.

Naast het hockeyen organiseren wij voor de jeugd leuke evenementen voor elke categorie, zoals: de pannenkoekenmiddag, het befaamde D-Mystery camp en zéér populaire toernooien EN als afsluiting van het seizoen de huldiging van jeugdkampioenen gevolgd door het supergezellig familietoernooi en barbecue.

Jeugd vanaf 6 jaar:
Vanaf augustus tot eind mei speel je als jeugdlid vrijwel iedere zaterdagochtend competitie (buiten de schoolvakanties).

Vanaf 6 jaar mag je al trainen en 3-6 maanden later mag je competitie spelen.

Ben je ouder dan 6 jaar en een beginnende speler/speelster? Dan train je eerst een periode mee voordat je wordt ingedeeld in een team en je competitie kunt spelen.

De jongste jeugd traint in ieder geval 1x per week op woensdagmiddag.

De oudere jeugd traint 2x per week. Ieder team heeft een eigen trainer en krijgt zo de gelegenheid om steeds beter te leren hockeyen. De gehele jeugdopleiding staat onder leiding van een professionele jeugdcoördinator (technisch en organisatorisch).

Jeugd tot 6 jaar:
Voor de allerjongste jeugd (van 3,5 tot 6 jaar) organiseert HIC de Mini's. Een leuk en stimulerend programma waarin kinderen op een verantwoorde manier de basisbeginselen leren van sporten en bewegen. Het gaat hierbij om springen, gooien, vangen, rennen en samen spelen. 

Aanmelden kan hier


Jeugdcommissie:
De taken van de Jeugdcommissie bestaan uit:

- de ontwikkeling, uitvoering en bewaking van het jeugdbeleid;
- de administratie en organisatorische zaken mbt de jeugd;
- het regelen van alle hockeytechnische zaken;
- het opstellen en bewaken van het jeugdbudget;
- de communicatie mbt de jeugd, o.a. via de website;
- het werven van nieuwe jeugdleden;
- het doorspelen van vragen/suggesties vanuit de gehele jeugd naar het bestuur.

De leden van de jeugdcommissie zijn hier te vinden

Nog geen HIC Lid? Klik dan hier