header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Scheidsrechters- Fluiten is fun!

Scheidsrechters zijn van onschatbaar belang voor een vereniging als HIC. Zonder scheidsrechters worden er namelijk geen wedstrijden gespeeld. Bovendien zorgen zij ervoor dat de wedstrijden op een sportieve manier en volgens de juiste spelregels gespeeld worden. En dat vergroot natuurlijk een ieders plezier in het hockeyspel!

Senioren: De scheidsrechterscommissie van HIC deelt per team (senioren) de scheidsrechters in.

Jeugd: Voor de thuiswedstrijden bij de jeugdteams delen de teambegeleiders de ouders met een scheisrechterkaart in. 

Vanuit de KNHB zijn alle spelers die lid zijn van een vereniging vanaf de 014-jeugd verplicht om hun scheidsrechterskaart te halen. 
Ook ouders van jeugdleden worden aangemoedigd om hun kaart te halen. Daarvoor moet je je wel inschrijven bij HIC maar dan als vrijwilliger. Je kunt dit doen via het inschrijvingsformulier. Je krijgt dan een Bondsnummer van de KNHB, waarmee je het Digitaal Wedstrijdformulier (DWF) na afloop van een wedstrijd als scheidsrechter kunt invullen.

Voor alle vragen over arbitrage gerelateerde zaken kun je terecht bij [email protected]

Spelregels
Alle spelregels zijn te vinden op de website van de KNHB. Daar kun je ook proefexamens doen om te oefenen voor je examen voor clubscheidsrechter.
 

Jeugd: Spelbegeleider en jeugdscheidsrechters

  • Thuiswedstrijden worden gefloten door 2 van de ouders.
  • Voor sommige teams worden vanwege het niveau van de competitie scheidsrechters uit de poule van 'Clubscheidsrechters+' opgesteld.
  • Er worden diverse mogelijkheden geboden om de scheidsrechters kaart te halen.

Klik hier voor de KNHB site met informatie over (de nieuwste) spelregels

Ben je een goede fluitist? en zou je meer willen fluiten?! Meld je dan aan bij [email protected]. Er zijn mogelijkheden om extra begeleiding en opleiding te krijgen en zo 'Clubscheidsrechter+' te worden

Het kan zijn dat de Arbitrage Commissie oudere jeugdspelers aanwijst om jongere jeugdteams te fluiten. Als zij hun kaart hebben gehaald is het goed om te oefenen met fluiten

Fluiten in de zaal 
Begin december begint het zaalhockey-seizoen weer. Voorafgaand aan dit seizoen worden er informatieavonden gehouden op de club om bijgepraat te worden over de nieuwe en bestaande zaalhockeyregels.

Heb je vragen over regels, wil je meer doen? Mail dan naar: [email protected]

HAP - HIC Arbitrage Plan
Wil je meer informatie hebben rondom arbitrage HIC? Download dan het HAP plan!