header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Jeugd

De jeugdafdeling van HIC groeit nog ieder jaar. Momenteel zijn meer dan 850 meisjes en jongens lid verdeeld over meer dan 60 teams. Bij HIC draaien de eerste teams op het hoogste niveau mee. Wij vinden plezier in het spelen zeker net zo belangrijk als het presteren.
 
Naast het hockeyen organiseren wij voor de jeugd leuke evenementen voor elke categorie, zoals: de pannenkoeken middag, het befaamde D-Mystery camp en zéér populaire toernooien EN als afsluiting van het seizoen de huldiging van jeugdkampioenen gevolgd door het supergezellig familietoernooi HIC-SIXES met barbecue.

Jeugd bij HIC bestaat uit drie categorieën:

1 - Mini's - 3,5 tot 6
2 - Jongste Jeugd - 6 tm 9
3 - Jeugd - 10 tm 18
 
1 - Mini's

Vanaf komend seizoen starten we weer Mini trainingen bij HIC. De mini's bij HIC zijn kinderen tussen de 3,5 en 6 jaar oud

Hockey bij de mini's staat voor plezier maken, bewegen en lekker buiten zijn. Kinderen krijgen een training op een speelse manier en aangepast aan het ontwikkelingsniveau van de groep. Zo maken ze voor het eerst kennis met hockey en het spelen in teamverband. 

inschrijven kan het gehele jaar en de contributie gaat per half seizoen €100. De mini's trainen elke woensdag van 15 - 16 uur.

Is je kind al lid van HIC, dan zijn er geen inschrijfkosten.

Via onze partner Hockey District zijn er mooie starter pakketten aan te schaffen
Starterspakket via Hockey District 


2/3 - (jongste) Jeugd
Vanaf augustus tot eind mei speel je als jeugdlid vrijwel iedere zaterdagochtend competitie (buiten de schoolvakanties).
Vanaf 6 jaar mag je al meetrainen en 3-6 maanden later mag je competitie spelen.
Ben je ouder dan 6 jaar en een beginnende speler/speelster? Dan train je eerst een periode mee voordat je wordt ingedeeld in een team. 
De jongste jeugd traint in ieder geval 1x per week op woensdagmiddag.
De oudere jeugd traint 2 tot 3x per week.
Ieder team heeft een eigen trainer en krijgt zo de gelegenheid om steeds beter te leren hockeyen. De gehele jeugdopleiding staat onder leiding van diverse professionele jeugdcoördinatoren (technisch en organisatorisch).

Lidmaatschap
Je kunt lid worden bij HIC door via de website het
aanmeldingsformulier in te vullen. Inschrijven voor het volgende seizoen kan van 1 maart tot 1 juni. Als de aanmelding administratief is verwerkt, wordt er contact met je opgenomen. Wij proberen zo veel mogelijk kinderen te plaatsen maar kunnen dit niet bij voorbaat garanderen. Bij de plaatsing krijgen kinderen met familie op HIC voorrang.

Gedurende het seizoen is er in principe geen plek voor nieuwe jeugdleden.
Een uitzondering wordt gemaakt voor de volgende categorieën:

- Jongens, alle leeftijden
- Meisjes, A categorie

Toch nog vragen? Mail dan even met een van de categorie coördinatoren, zij kunnen je zeker verder helpen. Mail adressen zijn hier te vinden