header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Club historie

Vlak na de oorlog, op 8 september 1946, werd de Rooms Katholieke Hockeyvereniging Ignatius College opgericht als schoolclub van het gelijknamige Jezuïetencollege aan de Hobbemakade in Amsterdam.
Decennialang bestond er een innige band met de school die als hofleverancier fungeerde voor de jongenselftallen van HIC (Hockey Ignatius College).
Ook meisjes werden in een vroeg stadium toegelaten, voor het merendeel van het Fons Vitae Lyceum aan de Reinier Vinkeleskade.

In de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw werd de band met het Ignatius steeds losser en uiteindelijk volledig verbroken. Nu herinnert alleen de naam en de wolf in het wapen aan het Rijcke Roomsche verleden van de club.

In de beginjaren speelde HIC haar wedstrijden in de Amstelveense Middelpolder, (langs Kalfjeslaan), nabij het huidige Uilenstede.
Sinds 1961 speelt HIC op het huidige terrein, waar in 2006 het fraaie, nieuwe HIC-huis werd geopend en inmiddels een 5e veld is toegevoegd.

Na de zomer van 2017 heeft HIC 2 volledig uitgeruste watervelden 1 semiwaterveld en 2 kunstgrasvelden(zand). Naast deze 5 velden heeft HIC nog 2 oefenveldjes.