header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Update 8 april: Covid-19 en Hockey

Nieuws afbeelding 23-3-2020

Update 8 april:


De periode waarin de competities alsnog op het veld beslecht kunnen worden in dit hockeyseizoen is – in beschikbare wedstrijddagen gemeten – niet groot meer. De KNHB onderzoekt nu wat de mogelijkheden zijn om de competities wellicht op alternatieve manieren in mei/juni/juli af te ronden, dan wel andere alternatieve (competitie)formats voor een kortere periode op te zetten. Zoals bekend volgt HIC de richtlijnen van de KNHB. Als omstandigheden het toelaten gaan wij weer de velden op, echter we gaan het niet forceren. Zodra de KNHM de mogelijkheden concreet in kaart hebben, volgt een update aan alle al onze leden.


Ondertussen ontstaan er bij HIC ook flink wat initiatieven, zo is onze Fysio Partner Fysiomed bezig om jeugd teams te helpen om in shape te blijven via Zoom, zijn er challenges aan het ontstaan en is HIC bezig om een wekelijkse live instagram workout sessie te ontwikkelen voor al onze leden (meer info volgt)Update 31 maart:


Voor de volledigheid wijzen we je er op dat alle eerder genomen maatregelen (bijvoorbeeld niet trainen en clubhuizen gesloten) van kracht blijven en verlengd zijn tot en met 28 april. HIC volgt hiermee de richtlijnen op die door de KNHB zijn opgesteld zoals het dicht zijn van ons complex. 


Vanuit de KNHB is er ook een FAQ opgesteld: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie#faq


HIC zal ook later in een uitgebreidere mail naar alle leden stil staan bij de consequenties die de maatregelen met zich meebrengen.


Update 23 maart:


Het is jammer dat sport voor het gehele land is afgelast. Sport is contact maken, dat kan nu even niet. DUS KOM NIET SPORTEN OP HIC. We rekenen op jullie medewerking want volledig afsluiten van het complex kunnen we niet. Er gaat herhaaldelijk controleert worden.


Om toch een uitlaat klep te hebben is onze technische jeugd (olv Derk, Mattijs) een leuke serie aan het ontwikkelen voor alle onze leden. Hou vanaf maandag Insta goed in de gaten!


Update 15 maart:


Tot en met 6 april geen hockeycompetitie in heel Nederland

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHB gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHB heeft alle wedstrijden afgelast tot en met 6 april. Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en competities. De KNHB streeft ernaar de afgelaste wedstrijden op een later tijdstip in te halen en zal de mogelijkheden daartoe onderzoeken.


Update 12 maart:

Tot 1 april geen hockeycompetitie in heel Nederland

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHB gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHB heeft alle wedstrijden afgelast tot en met 31 maart. Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en competities. Deze maatregel gaat met onmiddellijke ingang in. De KNHB streeft ernaar de afgelaste wedstrijden op een later tijdstip in te halen en zal de mogelijkheden daartoe onderzoeken.


Geen hockeyactiviteiten, clubhuizen dicht

Aansluitend op de landelijke maatregelen vraagt de KNHB haar verenigingen per direct alle hockeyactiviteiten (trainingen, bijeenkomsten etc) af te gelasten tot en met 31 maart, ook als deze bijeenkomsten/trainingen minder dan 100 personen betreffen. Het spreekt voor zich dat ook de door de KNHB georganiseerde activiteiten gedurende dezelfde periode geen doorgang vinden. De KNHB beraadt zich nog over hoe om te gaan met de voorbereiding van de nationale teams op Tokio en het advies hieromtrent NOC*NSF.


Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) zijn er op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. De KNHB ondersteunt deze doelstelling, net als NOC*NSF en andere sportbonden. Bij eventueel noodzakelijk nieuw te nemen maatregelen laat de KNHB zich adviseren door het RIVM en NOC*NSF.


Update 12 maart:


Ook HIC heeft kennisgenomen van de persconferentie van zojuist en komt zo snel mogelijk met meer informatie rondom wedstrijden en trainingen. Voorlopend op officiele richtlijnen van de KNHB zijn alle trainingen (jeugd, senioren en trim) vandaag afgelast


Update 11 maart:

 

Via verschillende media hebben jullie kunnen volgen dat de KNHB de competitie voor Brabantse clubs dit weekend stil heeft gelegd.

  

Dat betekent voor nu:

1.     Dat zowel de jeugd als senioren competitie gewoon doorgaat komend weekend (ook H1 en D1)

2.     Dat teams die tegen Brabantse clubs spelen op de hoogte zijn gebracht via aanvoerder of teammanager dat deze wedstrijden zijn afgelast.

 

 

Update 4 maart:

 

Aanvullend advies KNHB

Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne adviseert de KNHB bij de wedstrijden de komende periode de handshake met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij hockeyers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor de handshake te gebruiken.

 

  • Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handshake.
  • Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling zonder handshake.

Zoals de KNHB altijd adviseert, blijft het belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken. En zorg ervoor dat je bitje niet rondslingert; stop hem bijvoorbeeld in je sok als je hem niet gebruikt. Ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje.

 

--------------

Op dit moment is er echter geen reden om andere hockeywedstrijden/evenementen af te gelasten. De KNHB houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.Komend weekend start de hockeycompetitie weer, ook op HIC. Daarnaast worden inhaalwedstrijden gespeeld en staan er oefenwedstrijden gepland op HIC. In verband met het coronavirus heeft ook de KNHB en HIC enkele vragen ontvangen over het al dan niet doorgaan van hockeywedstrijden. 

 

Op dit moment is er volgens de KNHB geen reden om maatregelen te treffen of wedstrijden/evenementen af te gelasten. De KNHB houdt de situatie in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF. HIC houdt de KNHB vanzelfsprekend goed in de gaten.

 

Basis hygiëne

De KNHB raadt hockeyers en hockeyfans wel aan extra te letten op de basis hygiëne. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Meer informatie lees je op de site van het RIVM

 

Op de hoogte blijven?
Op deze pagina vind je de meest recente berichtgeving over de eventuele gevolgen van het coronavirus voor de hockeycompetitie.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws