header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Senioren

HIC Heren 1-Amersfoort 2-1, op de goede weg naar een victorie tegen Victoria!?

26-3-2012

Na het onterechte missen van de promotiepoule van de Overgangsklasse belandden de Heren van HIC 1 in een soort vrije val.Die deed ons in december 2011 belanden op de een na laatste plaats in de ‘degradatiepoule'.

Stom hè. Tja, we hadden dus wel iets om aan te werken tijdens de winterstop. We deden – de spelers en de technische staf, bedoel ik – van alles en we werden er weer beter door. Ik noem het hier maar even: blij en gretig, en gefocust op het behouden van onze plek in de Overgangsklasse.

Nu, na de herstart van de competitie, wonnen we twee van de drie wedstrijden en ‘herontdekken' we onszelf weer.

In de eerste helft tegen het onderaan bungelende Amersfoort – jaar in, jaar uit geteisterd door naar Amsterdam of Utrecht of elders verhuizende studententalenten, en onverminderd sterk geleid door hun coach Peter Jonker - begon HIC dwingend, dominant. De voorhoede werd in drietallen doorgewisseld, zodat ieder van deze zes azen in de hen geboden speeltijd vol konden blijven gaan. Toch viel het nu ook weer op hoeveel moeite HIC heeft om de bal de cirkel van de vijand in te spelen. Te ingewikkeld, te omslachtig, te veel met de bal aan de stick lopende, rennende, draaiende en struikelende spelers. Erg veel spelers die pas gaan kijken en hockeyen op het moment dat zij de bal in de stick krijgen. En daardoor: al te vaak balverlies, in schoonheid stervende individuele acties. Ineffectiviteit.

Door al het individuele ‘gedoe' zie ik ook keer op keer hoe andere spelers ophouden met vrijlopen en blijven staan, wachtend en wachtend op de ballen die nooit komen. HIC's machine start enthousiast, maar stokt steeds weer door individueel oponthoud. Dat moet toch beter kunnen, kan dat er alsjeblieft worden uit-getraind?

De wedstrijd werd gewonnen, maar het werd allemaal veel spannender dan nodig was geweest. De als altijd keihard werkende Louis Swart scoorde aan het einde van de eerste helft. Amersfoort scoorde tegen uit een strafbal en ‘ons Jos' – Douwma – poeierde een pracht van een strafcorner binnen op een minuut of twee, drie voor het einde van de wedstrijd.

Toen was de veerkracht van Amersfoort er wel zo'n beetje uit gehockeyed.

Drie punten blijven hier in Amstelveen-Oost.

DIT IS GEEN GRAP!!! Op zondag 1 april om 14.45 uur speelt Heren1HIC opnieuw een thuiswedstrijd, dit keer tegen Victoria. HIC- Victoria, dus.

Op dit moment staat HIC op een veilige vijfde plaats, maar slechts één punt boven Victoria.

Weet U Wellekome!

Rob Smelt
 

P.S. Ik maakte een fout. Het doelpunt van Amersfoort viel helemaal niet uit een strafbal! Die kreeg Amsersfoort diep in de tweede helft wel, maar werd prachtig UIT het doel gedoken door keeper Nadiem. Nee, hun enige doelpunt viel uit een tip-in na een vrije doorloop van een Amersfoortse middenvelder tot in de HIC-cirkel.

Gerelateerde nieuwsberichten

HIC introduceert - Studentencontributie

Agenda

Nog geen agenda punten.

Sponsoren