header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Aanmelden (scheidsrechters) cursus CS+ en Basis

Nieuws afbeelding 5-9-2022

Om er voor te zorgen dat de wedstrijden van onze jeugd (vanaf D-categorie)- en senioren teams goed verlopen, hebben de teams binnen HIC voldoende scheidsrechters nodig. Alle teams dienen bij voorkeur minimaal 6 ouders (of spelers) te hebben die in het bezit zijn van de scheidsrechterskaart en ook daadwerkelijk fluiten. Vooral bij de jongste jeugdteams is het van belang dat ouders vroeg beginnen met het fluiten van wedstrijden om zo mee te groeien met het niveau: daar heb je later bij de A en B veel profijt van, ervaring leert ons dat er dan altijd scheidsrechters te kort zijn.

 

Voor jeugdleden is het tevens verplicht vanaf 16 jaar een kaart te hebben. Binnen HIC hebben we er voor gekozen dat ze deze kaart in ieder geval moeten halen in het seizoen dat ze 16 worden.

 

Dit najaar biedt HIC wederom 3 cursussen aan met de focus op de regels. Een ervaren docent/examinator zal een praktische toelichting geven op de belangrijkste regels en vragen beantwoorden. Alle cursussen beginnen om 19.30 uur en zullen rond 21 uur afgelopen zijn.

 

Het daadwerkelijke examen is sinds vorig jaar anders: dat gebeurt digitaal. Als je de cursus (een avond volstaat) hebt gevolgd kun je je meteen die avond bij mij aanmelden voor een datum voor het examen. Deze examendatums zijn waarschijnlijk de tweede en derde avond na de cursusdatum om 20 uur, maar niet in het weekend. Je krijgt de benodigde login info toegestuurd en dan kun je op die bewuste datum in een bepaald tijdvak (een uur) het examen doen (max 40 minuten).

 

De volgende dag hoor je of je geslaagd bent of niet. Ik geloof dat dat via mij zal gaan.

 

De kosten van de cursusavonden en het examen neemt HIC voor zijn rekening.

 

De datums voor de cursussen zijn:

-        Donderdag 15 september

-        Dinsdag 27 september

-        Dinsdag 25 oktober

 

Afhankelijk van mogelijkheden is er wellicht een beperkt aantal plaatsen. Plaatsing is op basis van aanmelding. En vol = vol. Aanmelden is verplicht, maar niet vrijblijvend. Als je niet komt opdagen dupeer je een ander en worden er onnodige kosten gemaakt. Meld je dus alleen aan als je kan en ook komt. Ik schrijf je in. En als alles goed gaan ontvang je via de KNHB een link met extra digitale oefenstof (kan in theorie tot 72 uur duren ivm weekenden).

 

BELANGRIJK Om deel te nemen aan deze cursus moet je zijn ingeschreven bij HIC en je aanmelden bij [email protected]. Inschrijven gaat als volgt:

 

  1. Ga naar de website van HIC (www.hichockey.nl)
  2. Ga naar "lid worden”
  3. Schrijf je volledig in (helaas moet ook het rekeningnummer ingevuld worden anders pakt het administratiesysteem het niet, maar daar doen we niets mee!!)
  4. In opmerkingen zet ‘voor scheidsrechtersexamen’
  5. Na het volledig inschrijven stuur je mij een mailtje dat je je hebt ingeschreven met de datum dat je het regelexamen wil doen ([email protected]).
  6. Wij zorgen er voor dat er geen contributie betaald hoeft te worden

 

 

 

Op de website van de KNHB is genoeg extra oefenmateriaal en/of andere informatie te vinden (zie hiervoor onder andere https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/clubscheidsrechters).


Tevens zoeken we ook weer ervaren scheidsrechters om CS+ te doen, zie de bijlage voor meer informatie.
Bijlage

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Agenda

Nog geen agenda punten.

Sponsoren