header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Tophockey

HIC Dames klimt naar de 5e plek op de ranglijst

7-10-2009

HIC voerde de druk vanaf minuut 1 hoog op en dit zorgde bij Breda voor wat paniekerig spel. Vooral over de flanken kreeg HIC uiteindelijk genoeg ruimte, om de eerste twee treffers te maken. Fijn dat we die veldgoals maken, namens coach Gilles van Hesteren. Hoewel HIC de betere ploeg was, wist Breda zich toch redelijk te handhaven en scoorde in de 1ste helft nog een goal uit de strafcorner. Een reeks van 5 corners wist de uit Australiƫ overgekomen goalie met haar defensie te pareren. Juist daar had Breda de kans terug te komen in de wedstrijd.

De tweede helft was het vertoonde spel van HIC wat rommelig en Breda had daardoor de mogelijkheid om er nog een aantal keer snel uit te komen. De Amstelveensen hielden verder netjes hun doel schoon en zagen kans om nog een keer te scoren. Vanaf de derde goal (3-1) leek het voor Breda een keerpunt in de wedstrijd. Uiteindelijk kreeg HIC in de laatste fase van de wedstrijd nog een aantal opgelegde kansen, waar het uiteindelijk nog een van wist te scoren. Uitslag 4-1